E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAB'de kömür fiyatları son bir ayın dibinde---

AB'de kömür fiyatları son bir ayın dibinde

AB'de kömür fiyatları son bir ayın dibinde
04 Eylül 2023 - 14:25 borsagundem.com

AB'de kömür fiyatları durgun talep nedeniyle son bir ayın en düşük seviyesine geriledi

Avrupa'da kömür fiyatları pazartesi günü talebin durgun olması nedeniyle bir ayın en düşük seviyesine geriledi, ancak piyasa katılımcıları arzın sıkılaştığına dair bazı işaretlerin kayıpları önleyebileceğini söylüyor.

Montel-Foreks'in haberine göre, API 2 Ekim ayı vadeli kontrat önceki kapanışına göre1,25 USD azalışla 115,75 USD/ton seviyesinden işlem gördü. Kontrat gün içinde 115,00 USD/ton seviyesindeki işlemi ile 8 Ağustos'tan bu yana en düşük seviyesine geriledi.

İsviçre merkezli bir ticaret şirketinden bir kömür analisti, “Endüstriyel talep düşük olmaya devam ediyor, ancak arz daralıyor gibi görünüyor” ifadelerini kullandı.

Güncel tahminlere göre, Kuzeybatı Avrupa ithalat terminallerindeki kömür stokları bugün yedi haftanın en yüksek seviyesi olan 6,1 milyon tona ulaştı. Ancak bu rakam aynı zamanda yıllık bazda 1 milyon ton daha düşük bir seviyeyi temsil ediyor.

Montel Teknik Analiz Direktörü Tom Hovik, API 2 Ekim kontratının bu hafta yine de bazı kayıplar görebileceğini söylüyor.

Hovik, “Piyasa temel yükseliş trendine devam etmeden önce, önümüzdeki birkaç gün içinde kritik 107,50 USD destek seviyesine doğru bir düşüş görüleceği göz ardı edilemez” diyor.

Eylül altın rallisi için doğru zaman mı?

 

Emtia piyasasında yükseliş eğilimi

 

İnşaat malzemesi üretimi yüzde 1.4 büyüdü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)