E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD’den Türkiye’ye F-16 satışına ilişkin açıklama---

ABD’den Türkiye’ye F-16 satışına ilişkin açıklama

ABD’den Türkiye’ye F-16 satışına ilişkin açıklama
04 Ocak 2024 - 00:48 borsagundem.com

ABD Dışişleri Bakanlığı, bazı kongre üyelerinin İsveç'in NATO'ya üyeliğiyle Türkiye'ye F-16 satışıyla ilişkilendirdiklerini ve konuyla ilgili hassas bir şekilde çalışmaları sürdürdüklerini açıkladı.


ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, günlük basın toplantısında, İsveç'in NATO'ya üyelik ve Türkiye'ye F-16 uçaklarının satış sürecini değerlendirdi.

Miller, TBMM Dışişleri Komisyonunda İsveç'le ilgili tasarının geçmesini memnuniyetle karşıladıklarını ve Genel Kurulda da tasarının geçip imzalanmasını beklediklerini dile getirdi.

Yönetim olarak F-16 satışı ile İsveç'in NATO'ya üyeliğini birbirine bağlı konular olarak görmediklerini belirten ABD'li Sözcü, buna mukabil bu iki meseleyi bağlantılı gören Kongre üyeleri olduğunu kaydetti. Kongrede bu konuda bazı sorunların olduğunu dile getiren Miller, F-16'lar da dahil iki ülkeyle ilgili konular üzerinde hassas şekilde çalıştıklarını vurguladı.

Miller, F-16 satışına ilişkin Kongreye resmi bildirimin ne zaman yapılacağı konusunda ise, "Ne zaman ilerlemeye hazır olacağımız hususunda şu anda bir yorum yapmak istemem." değerlendirmesini yaptı.

ABD Başkanı Joe Biden ve diğer yetkililer, daha önceki açıklamalarında, Türkiye'nin F-16 filosunun modernizasyonunu desteklediklerini ve bu durumun NATO'yu daha güçlü kılacağını dile getirmişlerdi.

NATO'ya İsveç'in Katılımına İlişkin Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi, 26 Aralık 2023'te TBMM Dışişleri Komisyonunda kabul edilmişti.

ABD'li 13 yaşındaki Gibson, Tetris oyununu bitiren ilk kişi oldu

 

Rusya'dan Çin'e 22.7 milyar metreküp doğalgaz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • DOĞRU04 Ocak 2024 10:19

    günümüzde savaş uçağıın artık caydırıcılığı kalmadı ,kuzey kore amerikaya nükleer başlıklı füzelerle kafa tutuyor, hızı ve menzili yüksek füze ve nükleer güce sahip olursan dünyada hem askeri hem siyasi olarak söz sahibi olursun,bunun yoluda bilimden geçer...