E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den Rusya'ya çağrı: Askerleri çekin---

ABD'den Rusya'ya çağrı: Askerleri çekin

ABD'den Rusya'ya çağrı: Askerleri çekin
01 Şubat 2022 - 19:25 borsagundem.com

ABD Dışişleri Bakanı Blinken ve Rus mevkidaşı Lavrov telefonda görüştü

Ukrayna krizi tırmanmaya devam ederken ABD Dışişleri Bakanı Blinken ve Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov bir görüşme daha gerçekleştirdi. Blinken, Rusya'nın derhal gerilimi düşürmesini, Ukrayna sınırından askerini ve teçhizatını çekmesini istedi.

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, yaklaşık yarım saat süren bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Blinken, ABD'nin Rusya ile karşılıklı olan güvenlik endişeleri konusunda 'önemli değişimi' sürdürme konusundaki istekliliğini de vurguladı. ABD, Rusya ile farklı formatlarda da görüşmeye açık olduğunu belirtti.

ABD'nin müttefiklerinin yanında olduğunu ve bağlarının kuvvetli olduğunu ifade eden Blinken, ABD'nin Ukrayna'nın egemenliği ve toprak bütünlüğüne, 'diğer tüm devletlerin de hakkı olduğu gibi' bağlı olduğunu söyledi.

Bakan Blinken, Ukrayna'ya yapılacak bir saldırının 'sert sonuçları olacağını' tekrar yineledi. Eğer Rusya'nın işgal niyeti yoksa askerini sınırdan çekmesi gerektiğini söyleyen Blinken, Ukrayna ile ilgili sahada görülen işaretlerin gerilimi düşürmeye dair olmadığını gösterdiğini belirtti. Blinken, Rusya'nın Belarus'taki askeri faaliyetleriyle de ilgili konuştu.

ABD Dışişleri Bakanlığı da Rusya lideri Putin'in ne yapmaya karar verdiğini bilmediklerini açıkladı. Bakanlık, bir sonraki ABD-Rusya görüşmesinin tarihinin belli olmadığını bildirdi.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ise Rusya'nın hala ABD'ye vereceği resmi yanıt üzerinde çalıştığını ve bunun Putin tarafından görülmesi gerektiğini söyledi.

Ayrıntılar geliyor...

Güvenlik Konseyi'nde ABD-Rusya düellosu

 

İngiltere'den Rusya'ya yaptırım tehdidi

 

"Rusya sınırdaki asker sayısını 30 bine çıkarmayı planlıyor"

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)