E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD'den Kuzey Kore'ye 'füze' yaptırımı---

ABD'den Kuzey Kore'ye 'füze' yaptırımı

ABD'den Kuzey Kore'ye 'füze' yaptırımı
01 Nisan 2022 - 20:54 borsagundem.com

ABD yönetimi, Kuzey Kore'nin kitle imha silahları ve balistik füze programları geliştirmesine destek sağladıkları gerekçesiyle 5 kuruluşu yaptırım listesine aldı

ABD Hazine Bakanlığından yapılan açıklamada, Kuzey Kore'nin 26 Şubat ve 4 Mart'ta 2 balistik füze testi gerçekleştirdiği anımsatıldı.

Açıklamata göre, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyinin kararlarını ihlal ederek Kuzey Kore'nin kitle imha silahları ve balistik füze programları geliştirmesine destek sağlayan 5 kuruluş yaptırım listesine eklendi.

Yaptırım uygulananlar arasında Roket Endüstrisi Bakanlığı da yer alırken, bakanlığın 4 ticari şirketi de yaptırım listesinde bulunuyor.

"Kuzey Kore BMGK kararlarını açıkça ihlal etti"

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, konuya ilişkin açıklamasında, Kuzey Kore'nin balistik füze denemelerinin bölgesel ve küresel güvenlik için açık bir tehdit oluşturduğunu ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) kararlarını açıkça ihlal ettiğini belirtti.

Yellen, ABD'nin Kuzey Kore'nin kitle imha silahları ve balistik füzeler geliştirmeye devam etmesine yanıt vermek için yaptırım yetkilerini kullanmakta kararlı olduğunu vurguladı.

11 Ülke Kuzey Kore'yi kınadı

 

Kuzey Kore'den bir balistik füze denemesi daha

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)