E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD yeni bir destek paketi üzerinde çalışıyor---

ABD yeni bir destek paketi üzerinde çalışıyor

ABD yeni bir destek paketi üzerinde çalışıyor
19 Mart 2020 - 09:24 borsagundem.com

ABD Senatosu korona virüs destek paketini geçirdi, ilave bir paket üzerinde çalışıyor.

ABD Senatosu, korona virüs salgınından doğan tahribatı ücretsiz testler, ücretli hastalık izni ve genişletilmiş sosyal güvenlik ağı harcamaları yoluyla sınırlandırmak için büyük bir çoğunlukla yeni bir yasa tasarısı geçirdi.

ABD Başkanı Donald Trump tasarıyı yasaya dönüştüren imzayı atarken, Kongre ve Beyaz Saray 1 trilyon dolardan daha fazlaya mal olacak ilave bir canlandırma tedbiri için görüşmelerini
sürdürüyor.

Cumhuriyetçilerin ağırlıklı olduğu Senato'daki yasa yapıcılar ideolojik ayrılıklarını bir kenara bırakıp yasa tasarısını 90'a karşı 8 oyla ortak bir şekilde geçirdiler. "Hayır" oylarının hepsi ise Cumhuriyetçi senatörlerden geldi.

Demokratların baskın olduğu ABD Temsilciler Meclisi de yasa tasarısını geçtiğimiz Cumartesi günü her iki partinin birleştiği çoğunlukla kabul etmişti.

Tam maliyeti hesaplanmasa da, Kongre'nin Ortak Vergilendirme Komitesi'nin hesaplarına göre sadece hastalık izinleri ve ebeveyn izinleriyle ilgili tedbirlerin maliyeti 105 milyar doları bulabilir.

Yasa yapıcılar aynı zamanda 2008-2009 finansal krizinde Kongre'nin resesyona karşı devasa mücadele paketinden daha maliyetli olacak 1.3 trilyon dolarlık ilave bir acil durum
paketi hazırlamaya çalışıyorlar.

Hazine Bakanlığı'nın taslağına göre, bu ilave paket ABD'lilere doğrudan ödemelerin yapılacağı toplam 250 milyar dolara tekabül edecek iki aşamalı bir desteği de içeriyor.

Plan aynı zamanda küçük işletmelere 300 milyar dolar, nakit darboğazı yaşayan hava yolları şirketlerine 50 milyar dolarlık kredi ve ekonomik sıkıntılarla boğuşan diğer sektörlere de toplam 150 milyar dolarlık kredi garantisi vermeyi kapsıyor.

Trump ücretsiz korona virüs testi tasarısını onayladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tv19 Mart 2020 11:34

    sana katılıyorum ekonomist kardeş  burda sorulması gereken acaba abd merkez bankaların paranın karşılıgı olan altın varmı  yoksa dünyayımı kandırıyorlar 

  • ekonomist/stratejist19 Mart 2020 09:45

    FED 500 Milyar dolar para bastı care olmadı, faizleri sıfıra indirdi çare olmadı, 700 Milyar dolar parayı piyasaya sürdüler çare olmadı, en sonunda 1 Trilyon Dolar para bastılar ABD ekonomisine yine çare olmadı. İşin küresel vehametini görün artık bu sefer de 1 Trilyon Doları aşacak yeni paket gelecek bu da çare olmayacak maalesef. Ne yaparlarsa yapsın olmuyor. Küresel ekonomi böyle bir şey görmemişti