E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsa'da verilere odaklı birgün olacak---

Borsa'da verilere odaklı birgün olacak

Borsa'da verilere odaklı birgün olacak
02 Eylül 2016 - 08:43 borsagundem.com

A1 Capital;" verilerinin beklentileri karşılaması ya da beklentilerin üzerinde gerçekleşmesi durumunda sert fiyatlamalar meydana gelebilir"

Şahinvari açıklamalarda bulunan FOMC üyeleri sonrasında FED'in faiz artırabilme ihtimalinin fiyatlandığı piyasalarda; bugün ABD tarafından açıklanacak veri akışı nedeniyle kapanışların yatay gerçekleştiğini görmekteyiz.
 
FED Başkan Yardımcısı Fischer'in "Faiz Artırım Sinyali" olarak yorumlanan açıklamaları ve olumsuz algılanmayan ABD dataları sonrasında bugünkü; Ortalama Saatlik Kazançlar, Tarım Dışı İstihdam, Ticaret Dengesi, İşsizlik Oranı ve Fabrika Siparişleri verilerinin beklentileri karşılaması ya da beklentilerin üzerinde gerçekleşmesi durumunda piyasalarda sert fiyatlamalar meydana gelebilir.
 
Özellikle beklentilerin 180 bin olduğu Tarım Dışı İstihdam Rakamının iyimser bir performans göstermesi ihtimalinde, bu; kafalarda FED'in Eylül ayında faiz artırabileceğine dair düşünceleri kuvvetlendirebilir. Böyle bir senaryoda Gelişen Ülke Piyasalarında ve para birimlerinde satış baskısı görülebilir.
 
Özellikle Türkiye, içinde bulunduğu zor Siyasi ve Jeopolitik süreçten dolayı böyle bir durumdan negatif etkilenebilir. Böyle bir durumda Dolar/TL'de yukarı BİST100 Endeksinde aşağı yönlü hareketlenmelerin meydana gelmesi muhtemel.
 
Tersi bir senaryoda ise; piyasalarda FED'in faiz artırımını erteleyebileceği düşüncesinin kuvvetlenmesi Risk İştahında bir artışı meydana getirebilir. Böyle bir durumda ise gelişen ülke piyasalarında ve para birimlerinde yukarı yönlü hareketlenmeler görülebilir. Özellikle son gelen ve oldukça olumlu yorumlanan ve hatta tabiri caizse "Bir Umut" olarak nitelendirilen Çin PMI dataları, bu yöndeki hareketlenmeleri destekleyebilir.
 
Dün, iki seans boyunca yatay bir seyrin hâkim olduğu BİST100 Endeksi kapanışını 75.852 puan seviyesinden gerçekleştirdi. Bugünse yukarıda değindiğimiz olasılıkların gerçekleşebilme ihtimaline karşı dikkatli olmakta ve temkinli davranmayı elden bırakmamakta fayda var.
 
Yurt içinden çok yurt dışı verilerin BİST100 Endeksinin seyrinde etkili olacağı bugünde; küresel piyasalaarla birlikte ABD tarafından gelecek veri akışını takip ediyor olacağız.
 
Bu veri akışının ve FED'in faiz artırım konusunun küresel piyasalarda bu kadar önemli olmasının İki Ana Nedeni var;
 
İlki ABD'nin Dünyanın bir numaralı Ekonomisi olması ve attığı en ufak adımın bile piyasalarda reaksiyona neden olması,
 
İkincisi ise böyle bir ekonomide verilecek kararın, içinde bulunduğumuz kritik süreç nedeniyle (Merkez Bankalarının Cephanelerinin bittiğinin düşünülmesi, Devam eden Çin Korkuları, Orta Doğuda yaşanan gerginlik, Avrupa-Brexit Meselesi, Küresel Ekonomide Devam Eden Durgunluk, Düşük Emtia Fiyatları Gibi...) Dünya Ekonomisi için son derece önemli olması (Özellikle bizim gibi gelişen ülke piyasaları açısından...).
 
Dolayısıyla gün içerisinde gündeme yön verebilecek tüm Ekonomik, Siyasi ve Jeopolitik gelişmeleri yakinen takip ediyor olacağız. 

A1 Capital Menkul Değerler A.Ş.

Günün önemli şirket haberleri - 02.09.2016

 

Emtia ve döviz piyasasında neler bekleniyor

 

Piyasalarda veri sonrası volatilite bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)