E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD üslerine saldırı gerçekleştirildi---

ABD üslerine saldırı gerçekleştirildi

ABD üslerine saldırı gerçekleştirildi
23 Ekim 2023 - 23:44 borsagundem.com

Suriye'de ABD ordusunun konuşlandığı Deyrizor'daki Ömer petrol sahası ile Haseke'deki Şeddadi ilçesindeki üslere eş zamanlı saldırı düzenlendi. O sırada basın toplantısında bulunan ABD Başkanı Biden, toplantıyı yarıda keserek acil toplantı odasına gitti

Suriye'de ABD üslerine yönelik saldırılar yoğunlaşıyor. Suriye'de ABD ordusunun konuşlandığı Deyrizor'daki Ömer petrol sahası ile Haseke'deki Şeddadi ilçesindeki üslere eş zamanlı saldırı düzenlendi.

Saldırı can kaybı olup olmadığı bilinmiyor. Öte yandan ABD ordusunun bulunduğu Tenf bölgesindeki üsse de sabah saatlerinde aidiyeti bilinmeyen 3 SİHA ile saldırı girişimi gerçekleştirilmişti.

SALDIRILARDA CAN KAYBI BULUNMUYOR

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, ABD ordusunun Deyrizor'daki Ömer petrol sahası ile Haseke'deki Şeddadi ilçesindeki üslerine aynı anda karadan karaya atış yapılan silahlarla saldırı yapıldı.

Saldırıda maddi hasar meydana gelirken, can kaybı olup olmadığı bilinmiyor. Saldırıya ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

DAHA ÖNCE DE SALDIRI OLMUŞTU

Saldırılarda üslerin çevresine düşen roketlerin olduğu bilgisi alınırken, herhangi bir can kaybı bilgisi bulunmuyor.

Suriye'nin güneyinde dün sabah saatlerinde ABD ordusunun bulunduğu Tenef bölgesindeki üs ile akşam saatlerinde Irak sınırı yakınlarındaki Malikiyye ilçesindeki Robarya Üssü'ne, aidiyeti bilinmeyen silahlı insansız hava aracı (SİHA) ile saldırılar düzenlenmişti.

Fırat Nehri'nin doğusunda kalan Deyrizor toprakları, ABD destekli terör örgütü YPG/PKK'nın işgalinde, il merkezi ve diğer kırsal bölgeler ise Esed rejimi ve İran destekli grupların kontrolünde bulunuyor.

İran destekli gruplar, Fırat Nehri'nin doğu yakasındaki ABD üslerine zaman zaman roket ve SİHA'larla saldırılar düzenliyor.

BİDEN, TOPLANTIYI TERK ETTİ

ABD Başkanı Joe Biden, "Acil Durum Odası'na gitmem gerek" diyerek, yaptığı konuşmayı yarıda kesti.

Biden bugün, ekonomiyle ilgili başlıklara dair düzenlediği toplantının bir bölümünde, "Acil Durum Odası'na gitmem gerekiyor çünkü halletmem gereken başka bir konu var." dedi ve ayrıldı.

Beyaz Saray kaynaklarından henüz konuya ilişkin bir açıklama gelmedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • caner24 Ekim 2023 12:55

    ÇİŞİNİ TUTAMAYAN BUNAK BİDEN ;)  ;) 

  • azmi24 Ekim 2023 11:03

    Sen önce bağımsız ülkenin topraklarından çık , petrolünü gaspetmekten vazgeç , üslerini kaldır , ha o zaman sana saldırmazlar. Bu nedir ya , başkasının malını gaspetmek , milyonlarca vatandaşının  bir başka ülkeye transfer olmasını sağlamak vs vs

  • ALİ HAYDAR TÜRKÜBAŞI24 Ekim 2023 10:31

    Bizim kemal kılıçtaroğlu da suriye de ırak ta libya da ne işimiz var diyor peki abd fransa ingiltere almanya rusya nın ne işi var 10 000 km gelerek buralara çökmektedirler.

  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA24 Ekim 2023 10:30

    Kendileri yapmışlardır savaşı sağa sola yaymak için bana hiç inandırıcı gelmiyor.Bebek  yaşlı hasta masum insanların katilleri her sene milyonlarca masum insanı katlediyorlar.

  • Mucise Reis : )24 Ekim 2023 10:08

    Şakamı bu :D saldırsa ne olacak ? oradakı askrlerın %70 ı zaten ortadoğu kokenlı yada mılletınden :D ... vatandaşlık verıcem usd maaş verıcem diye tutuyor.. israila skerlerının içinde filistinli olması gibi. acı ama gerçek. saldırdında ne oldu ? adamlar hangarlarımızdan çok uçaklar ile geldi gemılerını çektı akdenıze... akdenızın dengesı bir kaç uçak gemısı ile değişti... o saldırdrı bu saldırdı deprem oldu sel oldu vb. anca olaylara du aederdurursunuz bu kafa ile. Cumhuriyet demek bu demek deil. laışacaksın, korkutacaksın, gelmeye cesaret edemeyecekler. üreteceksın. doktoruna sahip çıkamayan toplumun, abd karşısındakı bu tepkısı komik :D

  • ışın özdemir24 Ekim 2023 09:57

    Dünyanın heryerinden kan emen kansızlar gittiğiniz heryere bir hstalık gbi çöüyorsunuz size roket sinek vızıltısı,filistinliler kadar kayıp verseniz amerikan halkı sizi parçalar ama nerede o vietnam

  • baran24 Ekim 2023 08:40

    Defolup  gidin Orta doğu dan kanını emdikleri yetmedi şimdi de kemik içindeki iliklere diş geçirmeye çalışıyorlar Sırtlan sürüsü.  Amerika Fransa İngiltere Kanada diğerleri fino köpeği. Almanya Belçika Hollanda Sırbistan

  • İbrahim Açıkgöz24 Ekim 2023 08:39

    Az bile olmuş ABD'nin gittiği her ülke kaosa mahkum. Senin Suriye'de ne işin var? Batırılma sırası İsrail'de hemde bir daha dirilmemek üzere

  • caner24 Ekim 2023 05:44

    DUVARLAR ile tokalaşan ABD BUNAĞI