E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD, Türkiye'nin operasyon yapacağı bölgeye silah gönderdi iddiası---

ABD, Türkiye'nin operasyon yapacağı bölgeye silah gönderdi iddiası

ABD, Türkiye'nin operasyon yapacağı bölgeye silah gönderdi iddiası
06 Ağustos 2019 - 22:55 borsagundem.com

Suriye devlet haber ajansı SANA, ABD’nin Irak’tan Suriye’nin Haseke ilindeki Kamışlı şehrine silah ve mühimmat dolu onlarca araç geçirdiğini belirtti.

SANA’nın haberinde, “Kamışlı kentindeki yerel kaynakların yanı sıra, muhtelif medya organları, ABD’nin desteklediği ve yönlendirdiği ‘Demokratik Suriye Güçleri’ adıyla bilinen bölücü silahlı gruplara destek bağlamında, uluslararası koalisyon güçlerinin, yüklü miktarda silah ve mühimmat yüklü 200 büyük kamyonun Kamışlı kentine geçirdiğini aktardı” dendi. 

Söz konusu araçların, Irak’ın kuzeyinden Kamışlı kentine açılan Simalka adlı geçitten geçirildiği ifade edilirken, tüm bunların, YPG ve DSG adlı bölücü silahlı gruplara destek bağlamında olduğun altı çizildi. Haberde ayrıca “Bu bölücü güçlerin ‘Siyonist İsrail’ ile farklı alanlarda ilişkiler geliştirdiği savunuldu.

Ayrıca yaklaşık bir ay önce çıkan medya raporlarına işaret edilen haberde, DSG ve YPG’li bölücü grupların, ABD güçleri ile gasp ettikleri tüm petrol ürünlerinin İsrailli Kahana şirketi aracılığı ile satılmasını öngören bir anlaşma imzaladıkları ileri sürüldü.

Türkiye'nin YPG'yi, PKK’nın Suriye’deki uzantısı olarak görüyor ve bu yapıyla ilişkili DSG gibi örgütlerin de ‘terör örgütü’ olarak kabul edilmesini istiyor. Ancak, Başta ABD olmak üzere Batılı güçler, Ankara’nın bu tezini kabul etmiyor. Ankara, ayrıca YPG'ye silah verilmesine de sert bir şekilde karşı çıkıyor. (Sputnik)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cego 07 Ağustos 2019 06:50

    Boş yere havlamakla olmaz aksü amel ben kimim biliyormusun zamanında sizin taptığınız Pensilvanya daki köpeğe sövenim. Açılım deyipte masaya oturduğunuz PKK ile savaşanım. Boş laflarla olmuyor. Sizin çizginiz yorumunuzdan belli. Siz birilerine goy goy yapan dalkavuk luk yapanlarsınız.

  • AhmetK07 Ağustos 2019 07:47

    Cego nickinden ne oldugun belli. Ve bos laf ettıgın de...

  • Cego 07 Ağustos 2019 00:19

    Alaattin camgöz ü gönderelim. ABD ne olduğumuzu görsün. Boş lafla olmaz.

  • Aksü amel07 Ağustos 2019 05:39

    Alaattin bu aziz milletin bir neferi , ya sen ? Sen kimsin ? Hain misin ajan mı ? Yoksa Pensilvanya’nın hav havı mı?

  • Mahallenin Delisi07 Ağustos 2019 00:12

    Bıçak kemiğe dayandığında şehadet için savaşan Türk'ün karşısında kimse duramaz...Baş komutanın emrine bakar çocuklar gibi şen ölüme gider kınalı kuzular...Yeter ki içeride birlik olsun...

  • ALAATTİN CAMGÖZ06 Ağustos 2019 23:39

    tüm abd deki silahları getirsinler.hepsini ellerinden alacağız.ve hepsinide gömeceğiz.bizim kim olduğumuzu abd yakında görecektir.

  • Yorum06 Ağustos 2019 23:38

    Abd bir yandan ypg pyd pkk yı desteklerken diyer taraftan nasıl bizim müttefiğimiz oluyor hemde ülkemizde üs sahibi oluyor birde altımızı oyuyor bu abd ile tüm ilişkileri kesin orada şehit olacak her bir askerimiz için abd den hesap sormalıyız

  • Cem06 Ağustos 2019 23:12

    ABD nin önermeyi düşündüğü 14-15 km pek işe yaramaz herhalde. ABD kendi teklifine inanıyor mu acaba. En az 25 km ile 50 km genişliğinde bir bölge olmalı ki orada yaşayacak insanlar rahatça barinabilsin, yaşamını surdurebilsin orada. Bölge insanının göçü engellensin. Hem bizim sinirimiz bu şekilde güvenli hale gelmiş olur. 14 km kimsenin kendini güvende hissetmesi için yeterli değil ve ileride orada yine katliam yapabilir terör örgütü. ABD nin önerdiği öneri küçük bir alanda insanların sadece ihtiyacını giderebilecegi, hiçbir yere gidemeyeceği, heran açık saldırı ihtimalini barındıran ( Bir nevi açık cezaevi toprakları gibi birşey den bahsetmiş) küçük savunma ihtimali zor olan küçük bir toprak alan düşünüyor. Uzaktan roket bile atılsa insan rahatsız oluyor. 2 km ileriden roket gelmeyeceğini kimse garanti edemez ki. Birçok roket saldırısına bile açık halde oluyor 14 km lik bölge. Huzur bile olmaz yani

  • mehmet 07 Ağustos 2019 00:07

    abdnin  çok umurunda kaç km olduğu ...düşünemeyen hindiler düşünsün..ne kadar düşünürlerse biz işlerimizi daha kolay hallederiz..yeni abd kürt devletini kurarız..biraz daha türkler girmezse bakın neler olacak..

  • Yıldıray06 Ağustos 2019 23:04

    Şerefsizler o zaman YPG ve PYD'yi niye koruyup ittifak yapıyorsunuz..Ülkenizi Amerika ile parçalarken neredeydiniz..

  • mehmet06 Ağustos 2019 23:00

    sadece silahla olmuyor bu işler. yürek lazım