E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıABD tahvillerinde 'psikolojik sınır' aşıldı---

ABD tahvillerinde 'psikolojik sınır' aşıldı

ABD tahvillerinde 'psikolojik sınır' aşıldı
09 Haziran 2022 - 08:43 borsagundem.com

A1 Capital Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende küresel piyasalar mercek altına alınıyor

ABD’nin 10 yıllık tahvil getirilerinin, ABD Hazine Bakanlığı’nın 10 yıllık tahvillerin satışına yönelik az  talep görmesinde sonra , psikolojik olarak önemli olan yüzde 3 seviyesinin üzerine çıkması ve petrol fiyatlarının yükselmesiyle, enflasyon ve faiz oranları görünümüne ilişkin endişeleri körüklenmesi, global piyasalarda satış rüzgarı estirdi. ABD 10 yıllık tahvil faizi  yüzde 3.0548’e ve iki yıllık verim, ise   yüzde 2.8027’ye tırmandı. Küresel dolar endeksi 102,6’da çıkarken, Euro, ECB  toplantısı öncesinde 1,0712 dolarda yatay seyretmekte

ECB’nin Varlık Alım Programını sona erdirmeye ve artan enflasyonla mücadele için faiz artırımlarına işaret etmeye hazırlandığı bugünkü toplantıdan önce, birçok yatırımcının beklemeye geçmesi Asya seansındaki hareketlerin ABD’deki kadar sert olmasının önüne geçti.

MSCI’nin Japonya dışındaki en geniş Asya-Pasifik hisseleri endeksi yüzde 0,39, Avustralya hisseleri  yüzde 1,19 , KOSPI yüzde 0,62 gerileme kaydederken, Hong Kong’un Hang Seng yüzde 0,2 pozitifken, Nikkei hisse senedi endeksi ise değişim göstermemiş durumda.

Brent ham petrol fiyatları varil başına 123$’ın üzerine çıkarak 13 haftanın en yüksek seviyesine ulaşırken, ABD WTI ise yüzde 0.17 artışla 122.32$’a yükseldi.

Avrupa enflasyonuna ilişkin endişelere ek olarak, veriler euro bölgesi ekonomisinin Ukrayna’daki savaşa rağmen ilk çeyrekte önceki üç aya göre çok daha hızlı büyüdüğünü gösterdi. Eurostat, Ocak-Mart dönemi için final veride GSYİH, yıllık yüzde 5.4’lük bir büyüme ve çeyreklik yüzde 0.6 arttığını açıkladı. Rakamlar, Eurostat tarafından üç aylık büyümenin yüzde 0,3 olarak tahmin edildiği ve yıllık genişlemenin yüzde 5,1 olarak beklendiği Mayıs ayı ortasında yayınlanan bir önceki flaş tahminden önemli ölçüde yukarı revize edildi.

ECB’nin bu ayın sonunda uzun vadeli varlık alım programını sonlandıracağı ve Temmuz ayı için bir faiz artırımı sözü vereceği neredeyse kesin, ancak sıkılaştırmanın boyutu ve hızı belirsiz. Euro bölgesi enflasyonunun ECB’yi 50 baz puanlık faiz artışıyla faiz artırım serisine başlayabileceğine dair spekülasyonlar artıyor. Piyasalar, bu yıl sonuna kadar 135 baz puanlık veya Temmuz ayından itibaren her toplantıda bir artış olmak üzere, bazı hamlelerde 25 baz puanın üzerinde bir artış fiyatlıyor.

Borsada küçük yatırımcıları koruyacak düzenleme geliyor

 

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

 

Küresel ekonomi için bir stagflasyon uyarısı da OECD'den

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)