E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD tahvil getirileri yılın en yüksek seviyesinde---

ABD tahvil getirileri yılın en yüksek seviyesinde

ABD tahvil getirileri yılın en yüksek seviyesinde
17 Nisan 2024 - 09:58 borsagundem.com

Fed Başkanı Powell’ın en son yaptığı değerlendirmeler, yatırımcılar arasında kaygı yarattı ve ABD’nin tahvil faizleri bu yılın zirvesine yükseldi.

Powell’ın açıklamaları etkisini tahvil piyasasında gösterirken ABD tahvil getirileri yılın zirvesine ulaştı.

Politika faizine duyarlı iki yıllık tahvil getirisi salı günü kısa bir süre yüzde 5’i geçti ve kasım ayından bu yana en yüksek seviyeye çıktı.

Bloomberg HT'nin haberinde yer alan bilgilere göre, söz konusu getiri çarşamba yüzde 4,983’ten işlem gördü. Geçtiğimiz yılın ekim ayında iki yıllık tahvil getirisi yüzde 5,257 ile 2006’dan beri en yüksek seviyeye çıkmıştı.

MUFG’de ABD makro stratejisi başkanı olan George Goncalves, tahvil getirilerindeki yükselişi “Piyasa açıkça geri adım atıyor ve hafif şahin mesajlarla bile mücadele etmek istemiyor” sözleriyle yorumladı.

PGIM Fixed Income’ın baş ABD ekonomisti Tom Porcelli, piyasaların aylık verilerde beklenti sapmalarına karşı son derece hassas olduğunu belirterek “Enflasyondaki iyileşmenin doğrusal olmayacağı konusunda haklı çıkarsak bu durum ister istemez dalgalı piyasa tepkilerine yol açacak” değerlendirmesini yaptı.

Duayen yatırımcı Buffett'tan tahvil hamlesi

 

10 yıllık tahvil getirisi yükseliyor

 

ABD'li dev bankalar tahvil piyasasına giriyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)