E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD SPK’sı kripto para saadet zincirine el koydu---

ABD SPK’sı kripto para saadet zincirine el koydu

ABD SPK’sı kripto para saadet zincirine el koydu
31 Mayıs 2021 - 08:29 borsagundem.com

ABD SPK’sı olarak bilinin SEC, aylık yüzde 40 getiri vadiyle para toplayan BitConnect olayıyla ilgili dava açtı

ABD'de piyasa düzenleyicileri, dijital varlıklarla ilgili en büyük davalardan birinde, aylık %40 getiri vaadiyle yatırımcılardan 2 milyar doların üzerinde para toplamaya yardımcı olan bir grup kripto para birimi destekçisine dava açtı.

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Manhattan federal mahkemesinde BitConnect promosyonu nedeniyle beş kişiye dava açtı. SEC, sözkonusu kişilerin komisyoncu olarak kaydolmalarını gerektiren yasaları ihlal ettiğini ve diğer yatırımcı koruma kurallarını ihlal ettiğini söyledi ancak sahtekarlıkla suçlamadı. SEC, sanıkların kazandıkları parayı geri vermelerini ve para cezaları ödemelerini istiyor.
BitConnect, 2016 yılında yaratılan ve dünyanın en değerli kripto para birimi olan Bitcoin karşılığında satılan bir dijital varlıktı. SEC'in açtığı davaya göre; BitConnect, yatırımcılara otomatik bir "ticaret botu" kullanarak Bitcoin’lerini karlı bir şekilde takas edeceğini söyledi ve kripto para biriminin dört ila on ay arasında değişen süreler için kilitlenmesini istedi. SEC'e göre BitConnect sonunda değerinin %92'sini kaybetti ve yatırımcılar kredi programındaki fonlarının tamamını veya neredeyse tamamını kaybetti. Binlerce kişi BitConnect'e yatırım yapmıştı.

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

 

Altın yeniden kritik direncin üzerinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)