E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBorsada yatay başlangıç bekleniyor---

Borsada yatay başlangıç bekleniyor

Borsada yatay başlangıç bekleniyor
31 Mayıs 2021 - 08:17 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende, BIST100 için yatay açılış gerçekleşmesi bekleniyor

Türkiye'de korona virüs vaka sayısı 6.933 artarak 5.242.911'e yükseldi. Korona virüs hasta sayısı ise bir önceki güne göre 582 kişi arttı. Hayatını kaybeden kişi sayısı 134 kişi artarak 47.405'e yükseldi. İyileşen sayısı ise 5.105.042.

Sağlık Bakanlığı, varyant virüslerin yayılımının önüne geçilmesi için 'Temaslı Takibi Rehberi'ni güncelledi. Buna göre yakın temaslılar için 10 gün olan karantina süresi 14 güne uzatıldı.

S&P, takviminde bulunan Türkiye için bir değerlendirme raporu yayımlamadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Haziran ayında Kanal İstanbul'un temelini atıyoruz.

ABD Başkanı Joe Biden, 6 trilyon dolarlık ilk kapsamlı bütçe teklifini Kongre'ye sundu. Yeni bütçede altyapı, sağlık ve eğitim gibi harcamalarda artış öngörülüyor.

ABD Hazine Bakanı Yellen, G7 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları ile yaptığı toplantıda, pandeminin ardından güçlü ve kalıcı bir toparlanmanın desteklenmesi için daha fazla mali destek sağlanmasının önemine işaret etti .

Bloomberg'de yer alan habere göre AB, ABD'ye, Rusya'ya karşı işbirliği teklifinde bulundu .

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Atina'ya pozitif gündemle gidiyoruz, pozitif ağırlamıştık, karşı taraftan da aynı yaklaşımı bekliyoruz.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Karabağ'ın imarı konusunda Türkiye'nin tecrübe ve birikimlerini paylaşacaklarını ve Azerbaycan'la el birliğiyle çalışacaklarını bildirdi.

Sermaye Piyasası Kurulu, Hepsiburada'nın yurtdışında olası halka arzına onay verdi.

Sabah gazetesinde yer alan habere göre Hükümet tarafından yeni düzenleme geliyor. Zincir market mahalle bakkalının 200 metre yanında olamayacak. Bulvar üzerinde ise 2 kilometre arayla açılabilecek .

Almanya'da korona virüs vaka sayısı aylar sonra ilk kez 40'ın altına düştü.

KKTC'ye iki doz Covid - 19 aşısı yaptıran karantinasız girecek

Kripto paralarla ilgili çalışmada kurumlardan görüş istendi. Çalışmada öncelikle kripto varlık çeşitleri tanımlanacak .

Ne Olacak?

Yurtiçinde 10:00'da 1Ç21 GSYH açıklanacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı bugün gerçekleşecek.

Moody's Türkiye değerlendirmesi 4 Haziran'da açıklanacak.

Kısa Çalışma ve İşsizlik Ödeneği ödemeleri 4 Haziran'da yatırılacak.

Borç yapılandırması taksitinden birinci geçici vergi dönemine ait gelir ve kurum geçici vergi beyannamelerine, emlak vergisinin birinci taksitinden bazı sektörlerde uygulanan KDV indirimlerine kadar pek çok vergiye yönelik süreler bugün sona erecek.

Borsa İstanbul'un bu sabah yatay başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde yatay açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

ABD'de Cuma günü açıklanan tüketicinin gıda ve enerji grubu hariç satın aldığı mal ve hizmetlerdeki enflasyonu gösteren Çekirdek Kişisel Tüketim Giderleri, Nisan ayında aylık bazda %0,7 ve yıllık bazda %3,1 artışla beklentilerin çok üzerinde geldi. FED'in takip ettiği enflasyon verisinin öncü göstergesi olan bu data beklentileri aşarken, kişisel gelir ise Nisan 2020'de karantina dönemindeki %10,8'lik artışa göre baz etkisiyle Nisan 2021'de %13,1 oranında daraldı. Kişisel gider ise Nisan ayında aylık %0,5 artışla beklentileri karşıladı. Mart verisi ise %4,7 oranına yukarı yönlü revize edildi. Küresel gıda ve emtia fiyatlarındaki yükselişin etkisiyle ABD'de son 13 yılın zirvesine çıkan enflasyonun gelecek aylarda bir miktar daha artması bekleniyor. Cuma günü açıklanan veriler de ana enflasyonu destekleyen kalemlerdeki artışın sürdüğünü gösteriyor. Fed yetkilileri bu yıl içinde enflasyonda görülecek yükselişin ani bir politikaya geçecek kadar hızlı olmayacağı görüşünde, piyasalar FED'in ön görülenden daha erken sıkı para politikasına geçeceğini düşünüyor, verinin ardından

ABD Dolar Endeksi 90,45 seviyesine çıkarak 14 Mayıs sonrası en yüksek seviyeyi görürken para birimlerinde de dolar etkisi arttı. Döviz tarafında rekor seviyelerin görüldüğü Cuma günü TL, günlük bazda %1 üzeri kayıpla dolar karşısında en çok düşen para birimi oldu. Günün ilk yarısında 8,59 ile rekor kıran kur, öğleden sonra 8,61 ile yeni tarihi zirveyi gördü. Haziran'da en büyük borç geri ödemesini yapmaya hazırlanan şirketlerden gelen döviz talebinin yanında p iyasada gözler önümüzdeki hafta Mayıs enflasyonunda olacak. Zirve yürüyüşünü sürdüren TÜFE'nin yıllık bazda %17,5 seviyelerinde geleceği tahmin ediliyor. Enflasyon, Nisan'da aylık %1,68, yıllık % 17,14 artış göstermişti. Bir diğer takip edilecek veri ise ilk çeyrek büyüme verisi.

VİOP 30 Endeks kontratında yatay açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Haziran kontratı, Cuma günü 1.498 - 1.532 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.529 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 14.641 artarak 579.969 adet kontrat olarak gerçekleşti. VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.522 seviyesinin yakınında hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, özellikle 1.540’ın üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 1.570 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.500 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.532 ve 1.540 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.511 ve 1.500 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Sanayinin büyük şirketleri ve piyasa çarpanları

Petrolde talep desteği

BofA'dan döviz değerlemesi

Altın yeniden kritik direncin üzerinde

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)