E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiABD ekonomisi geriledi---

ABD ekonomisi geriledi

ABD ekonomisi geriledi
21 Kasım 2023 - 16:35 borsagundem.com

Chicago Fed'in verilerine göre, ABD ekonomisi ekim ayında geriledi. Eylül ayında revize edilen eksi 0,02'den eksi 0,49'a gerilerken, tüm kategorilerde düşüş kaydedildi.

Chicago Fed'in verilerine göre, ABD'nin ekonomik büyümesi Ekim ayında üretimin azalmasıyla bir miktar geriledi.

Chicago Fed Ulusal Faaliyet Endeksi, eylül ayında revize edilen eksi 0,02'den eksi 0,49'a gerilerken, tüm kategorilerde düşüş kaydedildi.

Genel ekonomik faaliyeti ve enflasyonist baskıları ölçmek üzere tasarlanan CFNAI endeksi, dört geniş veri kategorisindeki 85 ekonomik göstergeden oluşmaktadır: üretim ve gelir; istihdam, işsizlik ve çalışma saatleri; kişisel tüketim ve konut; ve satışlar, siparişler ve stoklar.

Bu dört gösterge arasında üretim, eylül ayında eksi 0,04'ten eksi 0,33'e ulaşarak genel endeksi en fazla etkileyen gösterge oldu. Satışlar, siparişler ve stoklar ile kişisel tüketim ve konut endeksleri daha önce nötr değer aldıktan sonra negatif değer alırken, istihdam göstergesi ay boyunca pozitif değerden negatif değere geçti.

Aylık endeksteki değişimin üç ay boyunca 85 gösterge arasında ne kadar yayıldığını gösteren CFNAI yayılım endeksi de bir ay önceki hafif pozitif değerden ekim ayında eksi 0,20'ye düşerek negatife döndü.

Yine de her iki gösterge de tarihsel olarak ABD ekonomisinde büyüme ve daralma arasındaki farkı belirleyen değerlerin üzerinde kalmıştır.

Moody's: ABD borçlanma kağıtlarına talep güçlü

 

ABD Hazine Bakanı Yellen'dan enflasyon açıklaması

 

ABD'de konut başlangıçları beklentileri aştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)