E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
18 Temmuz 2022 - 17:09 borsagundem.com

Wall Street endeksleri Goldman Sachs’ın beklentileri aşan bilançosuyla birlikte yükselişle başladı. Yatırımcılar ayrıca FED’in 75 baz puan üzerinde faiz artırmayacağı öngörüsünü benimsiyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftaya sert yükselişle başladı. Yoğun geçecek haftanın ilk işlem gününde Goldman Sachs bilançolarının beklentileri aşması ve ABD Merkez Bankası’nın daha az agresif bir faiz artışı politikası benimseyeceğine yönelik beklentiler borsalardaki yükselişleri kamçıladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,87 artışla 31.560,13 puanda, S&P 500 Endeksi %0,92 artışla 3.898,58 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %1,36 yükselişle 11.607,77 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0611 yükselişle %2,980 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Wall Street, geçen hafta JPMorgan Chase ve Morgan Stanley'den gelen karışık bilanço bildirimlerinin ardından yeni haftada bankalar dahil birçok büyük şirketin bilanço sonuçlarını açıklayacağı önemli bir haftaya başladı.

Pazartesi günü, Goldman Sachs, beklentileri kolay bir biçimde aşan ikinci çeyrek bilançosunu açıkladı. Firmanın tahvil ticareti biriminde beklenenden yaklaşık 700 milyon dolar daha fazla gelir elde ettiğini bildirdi. Bankanın hisseleri %4 yükseldi.

Bank of America da bilançosuyla analist beklentilerini aştı. BofA hisseleri %3 değer kazandı. Kapanış sonrasında IBM’in çeyrek sonuçları yayınlayacak.

ABD'li bankaların ikinci çeyrek karlarında düşüş

CNBC’nin haberine göre, Citi'den Scott Chronert yakın tarihli bir notta, "Volatilitenin yüksek seviyelerde kalmasını bekliyoruz. Piyasalar her bir veri kırıntısında resesyonu fiyatlandırma riskleri ile yumuşak iniş ihtimali arasında gidip gelecek” ifadelerine yer verdi.

Artan resesyon korkularına rağmen, FactSet’in konsensüs analist tahminlerine göre, S&P 500 şirketlerinin ikinci çeyrek kârında %4,2'lik bir artış kaydetmesi bekleniyor. Araştırma şirketi verilerine göre, S&P 500 şirketlerinin çeyrek boyunca gelirlerinde %10,2'lik bir artış kaydetmesi bekleniyor. S&P 500 şirketlerinin 2022 için %9,9'luk bir bilanço artışı kaydedeceği tahmin eden göstergelere göre tüm yıl için kâr beklentileri hala yüksek.

Salı günü ise Johnson & Johnson, Netflix ve Lockheed Martin’in bilanço bildirimi yapması bekleniyor. Tesla ve United Airlines ise Çarşamba günü çeyrek sonuçlarını açıklayacak. AT&T, Union Pasific ve Travelers Perşembe günü, American Express ve Verizon ise Cuma günü bilanço bildiriminde bulunacak.

Bu arada, Boeing hisseleri, Delta Air Lines'ın 100 adet 737 Max 10 uçağı satın aldığı haberi üzerine %4'ten fazla değer kazandı.

Yatırımcılar, FED’in bu ayın sonundaki toplantısında korkulandan daha az agresif olacağına dair bahse giriyorlar. Wall Street Journal'ın Pazar günü yayınlanan bir makalesinde, merkez bankasının bazı piyasa katılımcıları tarafından öngörülen 100 baz puanlık artış yerine, faiz oranlarını 75 baz puan artırma yolunda olduğu belirtildi.

Goldman Sachs Baş Ekonomisti Jan Hatzius da FED’in faiz oranlarını yüzde 0,75 puan artırmasını beklediğini söyledi.

Küresel borsalarda gündem bilançolar

 

ABD enflasyon ihraç etmeye devam ediyor

 

Bu hafta gözler merkez bankalarında olacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)