E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları yükselişle açıldı---

ABD borsaları yükselişle açıldı

ABD borsaları yükselişle açıldı
25 Mayıs 2021 - 16:51 borsagundem.com

Wall Street borsaları ekonomik toparlanmaya ilişkin verilerin görülmeye devam edildiği yeni güne yükselişle başladı. Yatırımcıların gündeminde emlak fiyatlarındaki sert yükseliş yer alıyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Salı gününe yükselişle başladı

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,22 yükselişle 34.469,24 puanda, S&P 500 Endeksi %0,29 artışla 4.209,16 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,52 yükselişe 13.732,09 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0162 düşüşle %1,587 seviyesinde değerleniyor.

Wall Street yatırımcıları gayrimenkul fiyatlarındaki olağanüstü yükselişleri izliyor. ABD ev fiyatları endeksi S&P CoreLogic Case-Shiller’ın hesaplamalarına göre ABD’de ev fiyatları Mart ayında geçtiğimiz ayın aynı dönemine göre %13,2 oranında yükseldi. CNBC’nin haberine göre bu artış Şubat ayında yıllık %12 yükselen ev fiyatlarındaki hızlı artışı takip ediyor.

Mart ayındaki yükseliş Aralık 2005’ten bu yana en büyük artışı temsil ederken aynı zamanda 30 yıllık tarihi olan endeksin en yüksek artışlarından birini ifade ediyor. Fiyatlar piyasadaki olağanüstü bir şekilde artan rekabet nedeniyle giderek daha fazla yükseliyor. Borsagundem.com’da geçtiğimiz gün yer alan habere göre Nobel Ödüllü Ekonomist Robert Shiller ABD’deki gayrimenkul piyasasında balon oluşması riskine dikkat çekmişti.

Wall Street yatırımcılarının bir diğer gündem maddesi de Bitcoin fiyatları. Geçtiğimiz hafta vahşi fiyat dalgalanmaları geçiren Bitcoin Salı günü 37 bin dolar seviyesinde değerleniyor. Pazartesi günü Bitcoin Tesla CEO’su Elon Musk’ın ABD’deki çevre dostu Bitcoin madenlerine ilişkin Twitter mesajı yayınlamasının ardından 40 bin dolara kadar yükselmişti.

ABD borsaları Amazon’un gün içerisinde dev sinema şirketi MGM Studious’u satın alma işlemini sonlandırması ihtimalini değerlendiriyor. James Bond gibi ünlü film serilerinin ve televizyon dizilerinin sahibi olan dev film şirketi iddialara göre Amazon’a 8,5 ila 9 milyar dolar gibi bir fiyata satılacak. Amazon; Netflix, Disney+ ve diğer video akışı hizmetleri karşısında Prime video hizmetindeki rekabet gücünü arttırmak için daha fazla televizyon ve film içeriği edinmeyi hedefliyor.

Nobel ödüllü ekonomiste göre piyasalardaki 3 balon

 

Kripto para haczinde icra mahkemesi son sözünü söyledi!

 

Hisse yatırımlarında değerlendirilmesi gereken 5 faktör

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)