E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
30 Haziran 2021 - 17:15 borsagundem.com

Wall Street endeksleri ikinci çeyreğin son işlem gününde karışık seyirle açıldı. ABD borsaları yılın ikinci çeyreğinde piyasalarda oluşan iyimserlikle beraber rekor seviyelere tırmandı


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları hafta ortasına karışık seyirle başladı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,20 yükselişle 34.359,82 puanda, S&P 500 Endeksi yatay seyir 4.291,72 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,19 düşüşle 14.500,21 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0144 düşüşle %1,458 seviyesinde değerleniyor.

Mali yılın ilk yarısının sonuna yaklaşılırken Wall Street endeksleri rekor seviyelere yakın işlem göremeye devam ediyor. S&P 500 Endeksi’nin şimdiye kadarki aylık performansı %2,1 yükselişi gösteriyor. Endeks 5 aydır yükseliş göstermeye devam ediyor.

Yatırımcılar yüksek enflasyon endişelerinden kurtulurken, ABD’de pandemi sonrası ekonomik geri dönüşün devam edeceği ve ABD Merkez Bankası’nın (FED) çoğunlukla kolay para politikasını sürdüreceği beklentileri yatırımcıları heyecanlandırmaya devam ediyor. Dow Jones endeksinde bu yılın ilk yarısında en çok kazandıran üç hisseden ikisi (Goldman Sachs, American Express) finans hisseleri oldu. İki hisse de bu yıl %30’un üzerinde yükseliş gösterdi. S&P 500 Endeksi ise teknoloji ve sağlık sektörleri Salı günü rekorlarla kapandı.

ABD borsalarındaki yükselişin en önemli faktörü ülke nüfusunun %60’a yakınının Kovid-19 aşısı olmasıyla birlikte gerçekleşti. Yeni varyantlar yatırımcılar arasında endişeye sebep olsa da borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Moderna’dan gelen açıklamalar yatırımcı iyimserliğini destekledi. Açıklamada Moderna aşısının delta varyantına karşı koruyucu antikor ürettiği belirtiliyordu.

Yatırım danışmanlığı şirketi Fundstrat Global Advisors'ın Yönetici Ortağı ve Araştırma Başkanı Tom Lee, ekonomik ivmeye, güçlü kredi piyasalarına ve olası mali teşviklere işaret ederek, yatırımcıların yapıcı olması için birden fazla nedene sahip olduğunu belirtiyor.

ABD’de istihdam beklentileri aştı

 

Altında son 5 yılın en kötü ayı

 

ABD’deki enflasyon borsaları nasıl etkiler?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)