E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
14 Nisan 2022 - 17:13 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni güne karışık başladı. Yatırımcılar banka bilançolarını ve tahvil piyasasındaki dengesizlikleri değerlendiriyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Perşembe gününe karışık seyirde başladı. Yatırımcılar büyük bankalardan gelen bilanço verilerini değerlendiriyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,48 artışla 34.729,17 puanda, S&P 500 Endeksi %0,22 ekside 4.437,02 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,61 düşüşle 13.560,11 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0468 yükselişle %2,745 seviyesinde değerleniyor.

Perşembe günü Goldman Sachs, Morgan Stanley ve Wells Fargo gibi büyük bankalar ilk çeyrek bilançolarını açıkladı. Yatırımcılar, bankaların yükselen enflasyonu nasıl atlattığını ve bir ekonomik durgunluk uyarısı olarak tahvil piyasalarında düzleşen getiri eğrisini bir durgunluk izliyorlar.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Goldman Sachs bilançosunda hisse başına 10,76 dolar kazanç ve 12,93 milyar dolarlık gelir açıkladı. Borsa araştırmaları şirketi Refinitiv’in anketinde analistler hisse başına 8,89 dolarlık kazanç artışı ve 11,83 milyar dolar gelir bekliyordu. Bilanço açıklamalarının ardından Goldman Sachs hisseleri açılışta %2 yükseldi.

Morgan Stanley bilançosunda hisse başına 2,02 dolar kazanç ve 14,8 milyar dolar gelir bildirildi. Beklentiler hisse başı kazancın 1,68 dolar, banka gelirlerininse 14,2 milyar Dolar olacağı yönündeydi. Bankanın hisseleri açılışın arından %2 yükseldi.

Güçlü bilançosuyla dikkat çeken Citigroup hisse başına 2,02 dolar kazanç açıkladı ve 19,19 milyar dolar gelir açıkladı. Refinitiv anketinde analistler bankanın 1,55 Dolar hisse başı kazanç ve 18,15 milyar dolar gelir açıklamasını bekliyordu. Bilanço açıklamasının ardından Citi hisseleri açılışta %3 yükseldi.

Diğer taraftan beklentilerin altında kalan Wells Fargo bilançosunda kredi kayıplarında artış ihtimalinin yüksek olduğunu bildirdi. Bankanın hisseleri açılış öncesi %2,6 geriledi.

Yatırımcılar, bilanço sezonu tüm hızıyla devam ederken şirketlerin ilk çeyrekte nasıl bir performans gösterdiğini izliyor. Bank of America'nın Pazartesi günü zilden önce bilançosunu açıklaması bekleniyor. Havayolu şirketleri American Airlines ve United Airlines, Delta'nın bu haftaki pozitif öngörülerinin ardından gelecek hafta bilançolarını bildirecek. IBM, Lockheed Martin, Netflix ve Tesla da gelecek hafta bilanço açıklayacak şirketler arasında.

Twitter hisseleri, Elon Musk'ın sosyal medya şirketini hisse başına 54,20 dolardan satın almayı teklif etmesinin ardından Perşembe gününe yükselişle başladı. Musk, bunun Twitter için en iyi ve son teklifi olduğunu ve gelişmek için özel olarak dönüştürülmesi gerektiğini söyledi. Twitter hisseleri %4’lük yükselişle işlem görüyor.

CNBC’nin haberine göre Homrich Ber’gin Baş Yatırım Sorumlusu Stephanie Lang bilanço sezonu gündemine ilişkin açıklamasında, “Banka bilançoları için çıta düşük ve birinci çeyrek için beklentiler yaklaşık %1 oranında azalıyor. Bu düşük çıtayı aşmak faiz oranlarının yükseldiği bir ortamda iyi tarafları net faiz gelirleri olan banka hisselerini daha da yükseltebilir” ifadelerine yer verdi.

 

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları beklentilerin üzerinde

 

Elon Musk, Twitter'ın tamamını istiyor

 

10 trilyon doların yöneticisi ESG’de yatırım patlaması bekliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)