E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları karışık seyirle açıldı---

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

ABD borsaları karışık seyirle açıldı
21 Ağustos 2020 - 17:16 borsagundem.com

Wall Street endeksleri haftanın son işlem gününe karışık seyirle başladı. Goldman Sachs hissesi açılışta en çok değer kaybeden Dow Jones hissesi oldu

Wall Street rekorlarla geçirdiği haftanın son işlem gününe düz bir seyirde başladı. ABD ekonomisiyle ve korona virüs teşvik tasarısıyla ilgili endişeler piyasa duyarlılığını azalttı.

Açılışta Dow Jones endeksi, yüzde 0,11 kayıpla 27.709,14 puandan işlem gördü. Goldman Sachs, Dow Jones’taki en kötü performans gösteren hisse senedi oldu ve açılışta %0.9 düştü. Foot Locker ve Deere beklenenden daha gelen bilançolarının desteğiyle %4'ten fazla yükseldiler.

S&P 500 endeksi yüzde 0,06 düşüşle 3.383,43 puandan ve Nasdaq endeksi yüzde 0,09 artışla 11.275,41 puandan işlem görmeye başladı.

Büyük teknoloji hisseleri gaza basıyor

Amerikan borsasında dün günü teknoloji hisselerinin öncülüğünde yükselişle kapayan endeksler, bugün açılışta dalgalı bir seyir izledi. Piyasalardaki karışık seyirde, korona virüs salgınının ekonomik etkilerine ilişkin endişeler etkili oldu.

ABD Temsilciler Meclisi Sözcüsü Nancy Pelosi PBS kanalına yaptığı açıklamada milyonlarca kişi korona virüs salgını arasında ücretsiz izne gönderilmekle ve işsiz olmakla mücadele ederken, Cumhuriyetçilerin ve Demokratların daha kapsamlı bir uyarıcı paketi üzerinde anlaşmaya varmaları gerektiğini söyledi. Pelosi' nin yorumları, iki partinin geçtiğimiz sona eren teşvik paketinin ardından ek işsizlik yardımlarının görüşmelerinin çıkmaza girdiği bir süreçte geldi. Demokratlar, ek işsizlik yardımını haftalık 600 dolarlık orijinal ücretle geri getirmek istediklerini belirttiler. Cumhuriyetçilerse daha düşük bir oranda bir yardımla teşvikleri uzatmak için teklif veriyor.

ABD Çalışma Bakanlığı Perşembe günü yaptığı açıklamada haftalık işsizlik başvurularının tekrar 1 milyonun üzerine çıktığını açıklamıştı.

Ayı piyasası uzmanından iyimser tahmin

 

Geri dönüşü şaşırtacak 10 hisse

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)