E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
05 Aralık 2022 - 18:18 borsagundem.com

Wall Street endeksleri yeni güne düşüşle başladı. Yatırımcılar ABD ekonomisinin FED etkisiyle resesyona sürükleneceğinden endişe ediyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları haftanın ilk gününe düşüşle başladı. Yatırımcılar ABD Merkez Bankası’nın (FED) para politikasında sıkılaşmaya devam edeceği ve ABD ekonomisini resesyona sürükleyeceği endişelerini satın alıyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,79 düşüşle 34.159,39 puanda, S&P 500 Endeksi %0,89 azalışla 4.037,41 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,68 düşüşle 11.383,90 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0682 yükselişle %3,563 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Wall Street yatırımcıları gelecek hafta FED’in aralık para politikası toplantısında açıklayacağı faiz kararına kilitlendi. Yatırımcılar geçtiğimiz hafta FED Başkanı Jerome Powell’ın açıklamalarının ardından büyük ölçüde 50 baz puanlık faiz artışı ihtimaline hazırlanmıştı. Zira bu artış aynı zamanda dört kez üst üste gelen 75 baz puanlık faiz artışlarının ardından bir yavaşlamayı temsil ediyor.

Ancak Powell eylül ayı para politikası toplantısında belirlenen nihai faiz artışı oranının da daha yüksek olması gerektiğini belirtiyor. Bu aynı zamanda şu anda %3,75-%4 aralığında olan politika faizlerinin gelecek yıl %5’i geçebileceği anlamını da taşıyor.

ABD’de cuma günü açıklanan tarım dışı istihdam raporu da FED kararına yönelik endişelere katkıda bulundu. Ülkede kasım ayı itibariyle ortalama saatlik işçi ücretleri %0,6 oranında arttı. Söz konusu rakam Dow Jones tahminin iki katı. 12 aylık rakamlarsa %5,1 ile beklentilerin yarım yüzdelik puan üzerinde geldi.

Wall Street borsaları son iki haftayı üst üste pozitif geçirmesinin ardından yeni haftaya düşüşle başladı. Endekslerdeki ralliye rağmen CNBC’nin haberine göre Morgan Stanley ABD Hisse Senetleri Stratejisti Mike Wilson ABD hisse senetleri için risk getirilerinin sınıra ulaştığını belirtiyor. Wilson’ın S&P 500 Endeksi için taktiksel hedefi ise 4.000- 4.150 puan aralığı.

FED’in jumbo faiz artışı yeniden gündemde

 

Veliaht Prens'in ilgisi Credit Suisse hisselerine değer kazandırdı

 

Borsada satış baskısı sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)