E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
17 Ağustos 2022 - 16:50 borsagundem.com

Wall Street endeksleri Çarşamba gününe düşüşle başladı. Yatırımcılar haftalardır etkisini hissettiren borsa rallisinin devam edip etmeyeceğini tartışıyor


BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları hafta ortasına düşüşle başladı. Yatırımcılar endekslerde üst üste gelen yükselişlerin ardından Çarşamba gününde bilançolara ve FED tutanaklarına odaklandı.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,59 düşüşle 33.951,71 puanda, S&P 500 Endeksi %0,76 düşüşle 4.272,69 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,93 düşüşle 12.980,99 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0663 yükselişle %2,879 seviyesinde değerleniyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Dow Jones Endeksi Salı günü itibariyle 5 seanstır üst üste yükselişle kapanmıştı. S&P 500 Endeksi ise art arda beşinci pozitif haftasına doğru ilerliyor. Yatırımcılarsa açılışın ardından rallinin ne kadar güçlü olduğunu test ediyorlar. Endeks şu sıralarda Haziran ayındaki dip noktasına göre %18 yükseldi.

Bununla birlikte, ABD Merkez Bankası’nın (FED) faiz oranlarını yükseltmeye ve bilançosunu daraltmaya devam etmeyi planlaması ise piyasalardaki belirsizliğin devam etmesine sebep oluyor.

CNBC’nin haberine göre UBS Küresel Servet Danışmanlığı Baş Yatırım Sorumlusu Mark Haefele gün içerisinde müşterilerine yaptığı açıklamada, “Yatırımcıları bu ralliyi kovalamamaları konusunda uyaracağız. Önümüzdeki süreçte yeniden piyasa oynaklığı bekliyoruz ve çeşitli senaryolar altında esneklik için portföylerin konumlandırılmasını önermeye devam ediyoruz” dedi.

Çarşamba günü Amerikan Nüfus Sayım İdaresi tarafından yayınlanan veriler, perakende satışların Temmuz ayında otomobil satışlarındaki ve benzin fiyatlarındaki düşüşler nedeniyle değişmeden kaldığını, ancak tüketicilerin internet harcamalarını artırdığını gösterdi.

Yatırımcılar yeni günde perakende sektöründen elde edilen kurumsal bilançoları incelemeye devam etti. Salı günü açıklanan Walmart ve Home Depot bilançolarının ardından Çarşamba günü Lowe’s ve Target da bilançolarını bildirdi. Wall Street ayrıca FED’in en son toplantısının tutanaklarının açıklanmasını da dört gözle bekliyordu.

Cramer: Tatlı su boğalarına dikkat!

 

Buffett’tan milyar dolarlık finans yatırımı

 

ABD’de mortgage endekslerinde düşüş

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)