E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBuffett’tan milyar dolarlık finans yatırımı---

Buffett’tan milyar dolarlık finans yatırımı

Buffett’tan milyar dolarlık finans yatırımı
17 Ağustos 2022 - 13:22 borsagundem.com

Yatırım efsanesi Warren Buffett’ın firması Berkshire Hathaway yıl başından bu yana kredi firması Ally Financial’ın 1 milyar dolarlık hissesini satın aldı.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Omaha Kâhini olarak da bilinen efsanevi borsa uzmanı Warren Buffett finans alanında önemli bir yatırım gerçekleştirdi. Buffett’ın yatırım firması Berkshire Hathaway otomotive ve konut kredileri sağlayan Ally Financial firmasından 1 milyar dolarlık hisse satın aldı. Berkshire ayrıca yavaşlayan ekonomiye yönelik işaretlerin artmasına rağmen iPhone üreticisi Apple’daki yatırımlarının payını da artırdı.

Financial Times’ın haberine göre Berkshire’ın ikinci çeyrek bilanço paylaşımı sonucu ortaya çıkan yatırım hamleleri Buffett’ın ve yatırım ekibinin ABD ekonomisine olan güveninin devam ettiğini gösteriyor. Berkshire ayrıca ABD Merkez Bankası’nın bir dizi yüksek miktarda faiz artışı gerçekleştirdiği dönemde, dijital yayın platformu Paramount Global’daki ve petrol şirketleri Occidental Petrolerum ve Chevron’daki yatırımlarını da sürdürdü.

Habere göre yatırım firması haziran ayının sonunda Ally Financial’daki pozisyonlarını 3’e katlayarak toplamda 1 milyar dolar değerinde 30 milyon hisse satın almış oldu. Refinitiv verilerine göre bu hisselerle elde ettiği %9,7’lik payla Berkshire şirketin en büyük hissedarlarından biri haline geldi. Berkshire Ally’daki yatırımların ilk çeyrekte 9 milyonun biraz altında hisse satın alarak başlatmıştı.

Buffett ABD finans sektörünün uzun vadeli savunucularından biri olarak dikkat çekiyor. Milyarderin yatırım firması Bank of America ve American Expressi’in en büyük beş hissedarından biri. İlk çeyrekte Berkshire’ın Citigroup’a olan yatırımları 2,9 milyar dolar değerindeydi.

Buffett’ın hisse alımları borsaları yönlendiriyor

Berkshire'ın portföyündeki değişimler, yatırımcılar tarafından "Omaha Kâhini"nin ABD ekonomisinin sağlığı hakkındaki görüşünün yanı sıra değer gördüğü piyasa bölgelerinin bir göstergesi olarak yakından takip ediliyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre Ally'nin hisseleri Pazartesi günü kapanış sonrası işlemlerde yüzde 3'ten fazla yükseldi. Şirketin hisseleri bu yıl yüzde 25 civarında değer kaybetmişti.

Bilanço bildirimi sonrasında Apple hisselerini de yükseltti. Berkshire portföyünde Apple hisseleri 328 milyar dolarlık yer tutuyor. Şirketin ikinci çeyrek bilançosunda 3,9 milyar adet Apple hissesi görülüyordu. Buna göre Berkshire teknoloji devinin %5,6’lık hisse payına sahip.

Berkshire petrol şirketi Chevron'dan 2,3 milyon hisse satın aldı ve şirketteki hisselerinin toplam değerini 23 milyar doların üzerine çıkardı. Yatırım firması ayrıca 9,5 milyon adet Paramount hissesini ve 22,2 milyon adet Occidental hissesini de portföyüne ekledi. Berkshire, çeyreğin sona ermesinden bu yana Occidental'da daha da fazla alım yaptığını ve enerji şirketindeki hissesini yüzde 20'nin üzerine çıkardığını açıkladı.

Berkshire vites düşürdü

İkinci çeyrekteki yatırımlar, hisse senedi değerlerinin düşmesiyle yılın başında agresif bir şekilde hareket eden Buffett için önemli bir yavaşlamaya işaret etti. Berkshire, Ocak ve Mart ayları arasında 51,1 milyar dolarlık hisse senedi almıştı. Firma bu çeyrekte ise 6,2 milyar dolar değerinde Hisse senedi satın aldı.

Berkshire ikinci çeyrekteki hisse satışlarıyla dikkat çekti. Yatırım firması 2,3 milyar dolarlık hisse satarak General Motors, US Bancorp ve Kroger hisselerini azalttı ve Verizon ve Royalty Pharma’daki pozisyonlarından çıktı. Firmanın bilanço açıklamasında haziran ayından itibaren Hisse geri alımı yapıldığı da belirtildi. Söz konusu strateji genellikle yatırım yöneticilerinin genellikle daha uygun bir yatırım fırsatı görmediklerinde kendi hisselerini daha cazip göstermesi amacıyla yapılır.

Borsa rallilerinde erken davranmak ne kadar doğru?

 

Piyasalar Fed'in toplantı tutanaklarına odaklandı

 

Yatırımcıların yüzde 65’i kaybetmekten korkuyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)