E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaCramer: Tatlı su boğalarına dikkat!---

Cramer: Tatlı su boğalarına dikkat!

Cramer: Tatlı su boğalarına dikkat!
17 Ağustos 2022 - 15:44 borsagundem.com

Ünlü borsa uzmanı Jim Cramer borsalardaki toparlanmayla birlikte piyasaya giren boğa yatırımcılarının düşüşler sırasında gemiyi ilk terk edecek isimler olduğuna dikkat çekti

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

CNBC'nin ünlü borsa uzmanı Jim Cramer yatırımcıları, ABD Merkez Bankası’nın (FED) ekonomide yumuşak iniş hedefine ulaşacağı yönündeki varsayımlar konusunda uyardı.

Boğa piyasası için erken davranan yatırımcılara tepki gösteren Cramer, “Tatlı su boğaları iki ay öncesine kadar ciddi bir resesyona gittiğimize inanıyordu. Şimdiyse çok erken bir şekilde yumuşak inişin gerçekleşeceği konusunda telaşa kapıldılar. Bakın, ben de yumuşak iniş ihtimaline inanıyorum. Fakat FED’in buna ulaşması için yapacak hala çok işi var” dedi.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, yükselen küresel enflasyon, FED’in faiz artırımları ve Rusya’nın Ukrayna’yı işgali nedeniyle yıl başından itibaren düşüş trendinde seyreden borsalar haziran ayının ortasından itibaren toparlanmaya başladı. ABD’de S&P 500 Endeksi 16 Haziran tarihinden bu yana %17’nin üzerinde yükseldi. Endeks 3 Ocak tarihli zirvesinin %10 aşağısında işlem görüyor. 4 haftadır yükselişte olan S&P 500 Salı gününü de Nisan ayından bu yana en yüksek seviyesinde bitirdi.

Cramer, petrol fiyatlarının Haziran ayında piyasayı dibe vurmaya yardımcı olduğuna dikkat çekti. Temmuz ayında beklenenden daha düşük gelen ABD tüketici fiyat endeksi ve üretici fiyat endeksi rakamları da enflasyonun zirveye ulaşabileceğine işaret ederek hisse senetlerinin daha da değer kazanmasına yardımcı oldu.

Piyasalar için dönüm noktası ise bazı yatırımcıların FED’in bir resesyonu tetiklemeden veya en fazla ılımlı bir resesyon yaratarak enflasyonu azaltabileceğine inanmalarına neden oldu.

Bununla birlikte, Cramer, daha önce piyasadan en kötü kayıplarla kaçmayı seçen geçmişin ayı piyasası yatırımcılarını, hisse senetlerinin toparlandığı şu dönemde yumuşak iniş ihtimaline yatırım yapma konusunda dikkatli olmaları gerektiğini söyledi. Borsa uzmanı özellikle de istihdam oranlarının hala güçlü olduğunun göz önüne alınması gerektiğine dikkat çekti.

Cramer yatırımcılar rallileri kovalamaya başladığında piyasaların para kaybetme eğiliminde olduğuna işaret etti. Borsa uzmanı bu ortamda dikkatli olunması gerektiğinin altını çizdi:

“Sürü psikolojisi genellikle bir ay geç katıldığınızda tehlikelidir. Zira birçok orta ve küçük boyutlu şirketler halihazırda ortaya çıkar.”

 

Buffett’tan milyar dolarlık finans yatırımı

 

Borsa rallilerinde erken davranmak ne kadar doğru?

 

Borsalardaki olumlu hava ne kadar sürecek?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)