E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaABD borsaları düşüşle açıldı---

ABD borsaları düşüşle açıldı

ABD borsaları düşüşle açıldı
09 Haziran 2022 - 17:04 borsagundem.com

Wall Street endeksleri ECB’den gelen faiz artışı sinyalinin ardından yeni güne düşüşle başladı. Yatırımcılar yarın açıklanacak kritik ABD enflasyon verilerini bekliyor

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsaları Perşembe gününe düşüşle başladı. Yatırımcılar küresel ekonomiye ilişkin son verileri ve ABD Hazine tahvili getirilerindeki yükselişleri değerlendiriyor.

Açılışın ardından Dow Jones Endeksi %0,33 düşüşle 32.801,54 puanda, S&P 500 Endeksi %0,40 azalışla 4.099,37 puanda ve Nasdaq Endeksi ise %0,61 düşüşle 12.012,02 puanla işlem görüyor. 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri ise %0,0120 yükselişle %3,034 seviyesinde değerleniyor.

Elektrikli araç devi Tesla’nın hisseleri UBS’in hisseye ilişkin notunu “al” konumuna yükseltmesinin ardından %2 değer kazandı. UBS ayrıca Tesla’nın şu anki seviyesinden %50’nin üzerinde yükselebileceğini açıkladı.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre açılış öncesinde vadeli endeksler yukarı yönü gösteriyordu. Ancak Avrupa Merkez Bankası’nın (ECB) açıklamalarının ardından ABD Hazinesi tahvil getirilerinin yukarı yönlü baskıya maruz kalması açılışta endekslerin yönünün değişmesine sebep oldu.

Gün içerisinde yapılan açıklamada Temmuz ayında faiz artışı planladığını belirten ECB yetkilileri Eylül ayında da faiz artırabileceğinin sinyallerini verdi. ECB aynı zamanda 2022 için enflasyon beklentilerini de %5,1’den %6,8’e yükseltti. Banka büyüme beklentilerini de küçülttü. Avrupa’da hazine getirileri yükseliş görüldü. ABD’de ise 10 yıllık ABD Hazinesi tahvil getirileri gün içerisinde %3,05’e kadar yükseldi.

CNBC’nin haberine göre, küresel yatırım danışmanlığı şirketi Principal’ın Baş Stratejisti Seema Shah konuyla ilgili açıklamasında, “ECB bugün yaptığı kadar açık bir rehberliği daha önce hiç yapmamıştı. Banka enflasyon baskılarının devam etmesi durumda %0,50 politika faizi artışı sinyalini veriyor. Hiçbir şey olmasa bile enerji fiyatları yukarı yönde ilerlemeye devam etmesi ve tedarik zinciri endişelerinin yakın zamanda son bulacak gibi görünmemesi nedeniyle enflasyon baskıları kolay bir şekilde yok olmayacaktır” ifadelerine yer verdi.

Wall Street yatırımcılarının bir diğer gündem maddesi ise Cuma günü açıklanacak kritik enflasyon raporu.

Fon yönetimi şirketi Fundstrat’tan Tom Lee ABD Merkez Bankası’nın (FED) hedeflediği yumuşak iniş olasılığının yükseldiğini belirtiyor. Söz konusu yumuşak iniş tabiri enflasyon düşürülürken ekonominin yavaşlamaması durumuna işaret ediyor. Lee’ye göre enflasyona ilişkin iyimserlik artmasına rağmen borsalarsa neredeyse tam teşekküllü bir resesyonu satın almış konumda.

Lee açıklamasında, “Bir dizi yükselişin gelmekte olduğunu düşünüyorum. Ancak piyasaları asıl endişelendiren şey FED’in beklentilerden daha şahin bir konumda olması” ifadelerine yer verdi.

ABD’de haftalık işsizlik maaşı başvuruları geçtiğimiz hafta 229.000’e yükseldi. Rakamlar 210.000 beklentisinden daha yüksek geldi.

Perakende devi Target’ın hisseleri, şirketin temettü artışı açıklamasının ardından çok az değişti. Temettü artışı haberi şirketin hayal kırıklığı yaratan ilk çeyrek bilançosundan ve ikinci çeyreğe ilişkin düşük kâr uyarısından sonra geldi. Perakende devinin hisseleri açılışta %0,8 yükselişle 157,98 dolardan alıcı buluyor.

Lagarde'den "yüksek enflasyon" vurgusu

 

ABD'de işsizlik maaşı başvuruları beklentileri aştı

 

Exxon hisseleri küllerinden doğuyor

 

Spotify hisseleri yeniden hareketlendi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)