E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriSpotify hisseleri yeniden hareketlendi ---

Spotify hisseleri yeniden hareketlendi

Spotify hisseleri yeniden hareketlendi
09 Haziran 2022 - 10:51 borsagundem.com

Spotify CEO’su Danel Ek’in olumlu büyüme beklentisi, Spotify hisselerinin yüzde 6,03 oranında yükselmesini sağladı.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Müzik yayını platformu Spotify Technology SA, gelecek birkaç yıl içinde sesli blog (podcast) ve sesli kitap birimlerinin karlı hale gelmesini ve önümüzdeki on yıl içinde genel faaliyetlerinden 100 milyar dolarlık yıllık gelir elde etmeyi öngörüyor.

Çarşamba günü şirketin yatırımcı gününde konuşan Daniel Ek, şirketin geleceğinin çok daha güçlü olacağına inandığını söyledi. Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre yıllık 100 milyar dolarlık gelir öngörüsü, yatırımcıların iştahını kabartmışa benziyor. Zira şirket 2021 yılında yıllık 10,9 milyar dolar gelir elde etmişti. Ek’in açıklamalarının ardından Spotify hisseleri yüzde 6,03 oranında artış gösterdi.

Podcast ve sesli kitap kitlesi hızla büyüyor

Spotify, podcast birimi için 1 milyar doların üzerinde yatırım yaptı ve Ek’e göre bu yatırım şirketin brüt kar marjlarının aşağı yönlü olmasına neden oldu. Şirketin Finans Direktörü Paul Vogel ise gelecek üç ila beş yıl içinde podcast biriminin yüzde 30 ila yüzde 35 arasında brüt kar marjı ile bir ya da iki yıl içinde karlılık rampasını aşacağını ve yaptıkları yatırımın karşılığını alacaklarını düşündüğünü belirtti. Ek ise podcast birimlerinin uzun vadede yüzde 40 ila yüzde 50 arasında brüt kar marjı üretebileceğinin altını çizdi. Marketwatch’tan Mark Murphy’nin haberine göre, podcast gelirlerinin 2021 yılında yüzde 300’den fazla arttığını belirten Vogel, devasa bir podcast dinleyici kitlesi oluşturduklarını söyledi.

Yavaş büyüme, yatırımcıları kaçırmıştı

Spotify’ın yapay zeka ve teknolojinin yardımıyla agresif bir büyüme performansı sergilediğini söyleyen Ek, sesli kitap biriminin ise yıllık 70 milyar dolarlık gelir potansiyeli ve yüzde 40’ın üzerinde kar marjı ile başka bir büyüme fırsatı yarattığını ifade etti.

Spotify hisseleri büyümenin beklenmedik şekilde yavaşlaması nedeniyle yatırımcılarını kaçırmış ve yüzde 50’ye yakın değer kaybetmişti. 2022 yılının Nisan ayında şirket, on yıldır ilk kez abone sayısında düşüş yaşandığını duyurmuştu. Bunun sonucunda şirket hisseleri halka arzın ardından en düşük seviyelerine gerilemişti. Şirket hisseleri Mayıs ayında ise yüzde 22’lik bir artış göstermişti.

Spotify tam esnek çalışma modeline geçiyor

 

Spotify bilançosunu açıkladı: Hisseler çakıldı!

 

Spotify'ı protesto eden grup bin parçalık albüm çıkarıyor!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)