E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıABD beklentilerin üzerinde büyüdü---

ABD beklentilerin üzerinde büyüdü

ABD beklentilerin üzerinde büyüdü
25 Mart 2016 - 16:17 borsagundem.com

İkon Menkul Değerler, akşam raporunda ABD verilerini ve piyasadaki gelişmeleri değerlendirdi.

ABD tarafında 2015 son çeyreğinin üçüncü kez revizyon edilen büyüme rakamları da bugün açıklandı. Verinin beklentilerin üzerinde açıklanmasına rağmen, tatil nedeniyle piyasalar üzerindeki etkisini göremedik. ABD tarafında büyüme verilerinin olumlu olmasına rağmen, dikkat çeken bir başka ekonomik gösterge ise şirket karlarının bir önceki döneme göre %8.4 azalması. Şirket karlarında oluşan düşüş güçlü doların kar marjlarını olumsuz yönde etkilediğinin bir göstergesi olarak algılanabilir.

Abd Büyüme Oranı Gsyih %+1.4 (Beklenti:%+1 Önceki:%+1 )

Japonya'da Çekirdek TÜFE Şubat'ta Değişmedi...

Japonya'da Yıllık Çekirdek Tüketici Fiyatları Endeksinde Şubat Ayında Bir Değişim Olmadı. Piyasanın % 0.1 Artmasını Beklediği Çekirdek TÜFE, % 10.9 Gerileyen Enerji Fiyatlarının Etkisinde Kaldı.Çekirdek Fiyat Endeksinde Taze Gıda Fiyatları Bulunmuyor Ancak Enerji Grubu Yer Alıyor.Japonya'd a Genel Tüfede Yıllık % 0.3 Artış Görüldü.

Atlanta Fed:ABD Ekonomisi 1.Çeyrekte %1.4 Büyüyebilir…

Atlanta Federal Reserve'in Dün Açıklanan Gdpnow Adlı Tahmin Modeli, ABD Ekonomisinin Yılın İlk Çeyreğinde % 1.4 Büyüme Yolunda Olduğunu Gösterdi. Atlanta Fed'in Açıklamasına Göre; Bu Oran 16 Mart Tarihinde Açıklanan % 1.9 Seviyesindeki Tahminin Altında Bulunuyor. Aşağı Yönlü Revizyon, ABD'de Dün Açıklanan Dayanıklı Mal Verisinden Sonra Geldi.

ECB/Knot: ECB'nin Önlemlerinin Bir Sınırı Var...

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Guvernörler Konseyi Üyesi Klaas Knot, Bankanın Önlemlerinin Bir Sınırı Bulunduğunu Söyledi. Aynı Zamanda Hollanda Merkez Bankası Başkanı Olan Knot, "ECB'nin Para Politikası Araçları Neredeyse Tükenmek Üzere Ve Bunların Euro Bölgesinin Kırılgan Ekonomisini Büyütmek Ve Enflasyonu % 2 Hedefine Doğru Götürmek İçin Doğru Araçlar Olduğu Konusundü Şüpheler Var. "Avrupa'da Varlık Alımlarının Yarattığı Katma Değerin Azaldığını Belirten Knott, Hollanda Merkez Bankası'nın Yıllık Toplantasında Yaptığı Sunumda "Tahvil Alım Programında Yeni Bir Genişleme, Hükümetlerin Parasal Olarak Finanse Edilmesi Yasağı Üzerindeki Gerilimi Arttırır" Dedi.

TCMB'nin Ekonomistlere Yaptığı Sunum...

Tcmb:Parasal Ve Finansal Koşullardaki Sıkılaşma Sonucu Yıllık Kredi Büyüme Hızlarındaki Azalış Sürmektedir

Tcmb:Sıkı Finansal Koşullara Bağlı Olarak Tüketici Kredisi Faiz Oranları Yüksek Seviyelerde Seyretmektedir

Tcmb:Getiri Eğrisi Yataya Yakın Konumunu Korumaktadır

Tcmb:Bununla Birlikte, Çekirdek Enflasyon Eğilimindeki İyileşmenin Sınırlı Olması Likidite Politikasındaki Sıkı Duruşun Korunmasını Gerektirmekte

Tcmb:Bu Değerlendirmeler Doğrultusunda Kurul, Sadeleşme Yönünde Ölçülü Bir Adım Atılmasına Karar Vermiştir

Tcmb:Orta Vadeli Enflasyon Beklentileri Mart Ayında Sınırlı Bir İyileşme Göstermiştir

Tcmb:Son Dönemde Enflasyon Düşmüştür, Ancak Döviz Kuru Hareketlerinin Gecikmeli Etkileri Nedeniyle Çekirdek Göstergeler Yüksek Seyretmektedir

Tcmb:Gsyih Büyümesi Dayanıklı Ve İstikrarlı Seyrini Korumaktadır

İkon Menkul Değerler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)