E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiABD Başkanı Biden'dan enflasyon mesajı---

ABD Başkanı Biden'dan enflasyon mesajı

ABD Başkanı Biden'dan enflasyon mesajı
12 Nisan 2023 - 23:05 borsagundem.com

Biden, enflasyon verileri hakkında yaptığı değerlendirmede, "Bugünkü rapor, Mayıs 2021'den bu yana en düşük seviyede olan 12 aylık enflasyon oranı ile enflasyonla mücadelemizde devam eden ilerlemeyi gösteriyor." dedi

ABD Başkanı Joe Biden, mart ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) raporunu değerlendirdi.

"Bugünkü rapor, Mayıs 2021'den bu yana en düşük seviyede olan 12 aylık enflasyon oranı ile enflasyonla mücadelemizde devam eden ilerlemeyi gösteriyor." ifadesini kullanan Biden, bu ilerlemenin geçen hafta ABD'de iş piyasasının tarihsel olarak güçlü kaldığına dair verilerin ardından geldiğini anımsattı.

Biden, enflasyonun geçen yaz kaydettiği zirveden yüzde 45 düştüğüne dikkati çekerek, benzin fiyatlarının yaza göre 1,40 dolardan fazla azaldığını ve market fiyatlarının da Eylül 2020'den bu yana ilk kez gerilediğini vurguladı.

Son aylarda, ikinci el otomobil, akıllı telefon ve diğer elektronik ürünlerin fiyatlarında düşüşler yaşandığına işaret eden Biden, "Enflasyon hala çok yüksek olsa da bu ilerleme, enflasyon hesaba katıldıktan sonra 9 ay öncesine göre daha yüksek ücretlerle çalışkan Amerikalılar için daha fazla nefes alma alanı anlamına geliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Biden, aileler için maliyetleri düşürmeye devam ettiklerinin altını çizerek, "Amerika'da Yatırım" gündeminin de ülke çapında iyi işleri sağladığını ve uzun vadede daha güçlü ve dinamik bir ekonomi inşa ettiğini söyledi.

Enflasyon verisi sonrası altın coştu

 

Paul Krugman: Enflasyon korkusu abartılı

 

ABD'de enflasyon 22 ayın en düşük seviyesinde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)