E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemABD Anayasa Mahkemesi Halkbank dosyalarını acilen istedi---

ABD Anayasa Mahkemesi Halkbank dosyalarını acilen istedi

ABD Anayasa Mahkemesi Halkbank dosyalarını acilen istedi
17 Aralık 2022 - 10:32 borsagundem.com

ABD Anayasa Mahkemesi, yasal prosedür çerçevesinde, Halkbank’ın temyiz talebiyle başvuruda bulunduğu bir alt mahkemedeki dökümler dahil tüm dosya kaydının mahkeme tarafından derhal tasdik edilerek acilen kendilerine iletilmesini istedi.

ABD Anayasa Mahkemesi 17 Ocak’ta, Halkbank’ın “Bağımsız Yabancı Devlet Dokunulmazlığı Yasası”na göre ABD’de yargılanamayacağı gerekçesiyle yaptığı temyiz başvurusuyla ilgili duruşmadan bir ay önce, bir alt mahkemedeki davayla ilgili dosyanın tamamının acilen kendilerine ulaştırılmasını talep etti.

Daha önce Halkbank’ın, “Bağımsız Yabancı Devlet Dokunulmazlığı Yasası” kapsamına girdiği için New York Güney Bölgesi Federal Mahkemesi’ne başvurmuş ancak Hakim Richard Berman, temyiz talebini reddetmişti.

Halkbank’ın farklı tarihlerde iki kez kararın temyizi için başvurduğu İkinci Bölge İstinaf Mahkemesi de federal mahkemeyle aynı kararı alıp, temyiz başvurusunun reddine karar vermişti.

VOA'dan Can Kamiloğlu'nun haberine göre, ABD Anayasa Mahkemesi, İkinci Bölge İstinaf Mahkemesine gönderdiği yazıda, yasal prosedür çerçevesinde, Halkbank’ın daha önce temyiz talebiyle başvuruda bulunduğu bir alt mahkemedeki dökümler dahil tüm dosya kaydının mahkeme tarafından derhal tasdik edilerek acilen kendilerine iletilmesini talep etti.

Anayasa Mahkemesi, İstinaf Mahkemesi’nde kayda alınmış tüm soruşturma delillerinin, belgeler, ek dosyalar, diskler, video kayıtları, ses kayıtları ve Halkbank’la ilgili benzer tüm materyallerin ivedilikle özel kargo şirketine bağlı kuryeyle mühürlü olarak kendilerine iletilmesini istedi.

İstinaf Mahkemesi’nden ellerinde Halkbank davasıyla ilgili gizli belgeler, kayıtlar varsa bu materyalleri mühürleyip kayıt altına alınmasından sonra kendilerine ulaştırılması da talep edildi.

Anayasa Mahkemesi, eğer bazı bilgiler mahkemeye bağlı şifreli web sitelerindeyse bu linklerin de acilen kendileriyle paylaşılmasını istedi.

Dosyaların talep edilmesi ne anlama geliyor?

VOA Türkçe’nin görüşlerine başvurduğu dava sürecini yakından izleyen hukukçular, bir ay sonra yapılacak duruşma öncesi, Anayasa Mahkemesi’nin iki kez Halkbank’ın aleyhine karar almış alt mahkemeden tüm dosya ve delilleri istemesinin ilk duruşmada kararın çıkabileceği yönünde bir işaret olduğunu iddia ettiler.

Hukukçular, alt mahkemenin daha önce Halkbank aleyhine iki kez almış olduğu kararın bir benzerini Anayasa Mahkemesi’nde de çıkabileceğini öne sürdü.

ABD başsavcısı: Halkbank ABD’de yargılanabilir!

 

Halkbank davasında 3 ülkeden destek geldi!

 

ABD Anayasa Mahkemesi'nden Halkbank kararı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (18)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ZÜLFİKAR KIZILKAYA18 Aralık 2022 14:05

    Bizim kemal abd hamburger yemeye pardon RIFKIN ile görüşmeye gitti diyorlar onu yapacağına abd anayasa mahkemesinine bir baskın yapsa idi ya.

  • Mucise Reis ;)18 Aralık 2022 14:00

    Ona buna karışmayan bankamız var diyemiyecez. Kaç yıllık bankalarımızı da kendi işlerine alet etmişler :D İrana sadece belirli ürünler karşılığı hesaplar mahsup olabilirken taaa ABD lere kadar uzanan bir çok parasal işlemler... :D  Zarrablar ne oldu ? f tipinde çürüyordur ABD de :D hahaa

  • b.kemancı18 Aralık 2022 13:59

    uygulamaları anlayışları asla halkla ilişkileri olmayan değişik bir banka  örneğin  bankacılık uygulaması  ile kredi kullanırsanız alırsınız ama öder öder  son 6 taksidi kapatayım derseniz kapattırmaz?  bu ne iş dersiniz subeye gel der taşındım artık orda oturmuyorum dersiniz ben bilmem der 600 km ilerden müşteriyi ayağına çağırır dialoğ  vay efendim bize ulaşın hatları hep hikaye sorun çözmezsorun yaratır ,sizden daha çok promosyon veren var gidiyim dersin olmaz kredi çektin öde derler ödeyim dersin almaz senin uzakta olduğunu bildiğinden sb davet eder tam gıcık ve luzumsuz .ama yinede  insan kızsada neden abd. yargılasın bddk .adı var onada yazdık tıs yok .hangi kuruluş olsa  günü idare etmek için sorun çözme yok .

  • Mert18 Aralık 2022 11:46

    Geçen hafta halkbankı ve vakıfbankı yükseltip malı dağıtmışlardır. Banka hisselerine güvenilmez.

  • zonguldak merkez17 Aralık 2022 23:04

    sacma yorumlar buraya yazmayınn. chp kadar başınıza taş düşşün. kim bu naneyi yetiyse temizlesin.abd ne olduğu belli .öyleyse kendini koru ve delil verme. verirsen kucağa oturtur. işine gelirse sen yine chp düşmanlığına devam et. odun kafalılar

  • baran 2217 Aralık 2022 22:30

    yemek tuzlu olsa chp diyeceksiniz. kandırılmış, aldatılmış  kişiler

  • baran18 Aralık 2022 17:24

    Chp evet rezilliğin alçaklığın fetoşçuluğun hamisi!  Bunu da söyleyen Muharrem İnce   Yılmaz Ateş vs. Chp de genel sekreterli yapmış chp liler!  Şimdi o cahil aklınla bir daha düşün!  Ama önce beyin lazım.  

  • MELAHAT İZMİRLİ17 Aralık 2022 21:49

    BİZİM DE CHP NİN EKONOMİK YÖNETİMİNİN VE KURULACAK OLAN HÜKÜMETİNİ  YÖNETECEK OLAN ABD Lİ EKONOMİSTLERİ VE RIFKIN HALK BANKASI DAVASINI KÖKÜNDEN HAL EDEBİLİR.

  • baran17 Aralık 2022 19:18

    Amerikan finoları bu sayfada yok! Yorumlar makul hala gelmiş!  İyi bir gelişme!  Malum soytarı var bir iki adet ya da ikisi de aynı zerzevatta olabilir kim Türkiye aleyhine ne yaparsa hemen onun kayığına biniyor!  Tam bir karakter timsali sefil aşşağılık karakterler.  Bunlar zaten iyice teşhir olduğu için  tepki görünce hemen Kertenkelenin kuyruğunu bırakıp kaçtığı gibi kaçarlar,

  • Tolga17 Aralık 2022 15:11

    Ceza verecekseniz verin kaç yıl oldu. Halkbank hissesi çöp oldu

  • Aşağıdaki17 Aralık 2022 14:48

    Dolar milliyetçileri hangi ilaçları kullanıyorlar acaba?

  • Hamido17 Aralık 2022 12:37

    Coni eşkiya, dünyaya hükümdar şimdilik...Yarınlarda herşey değişebilir, dolares silahı patlamaz hale gelir, coni imparatorluğu çöker, dünya eşkiyadan kurtulur.

  • ALİ KODUŞ17 Aralık 2022 11:52

    Ülkemizdeki bugüne kadarki tüm pislikleri , darbe, ekonomik kriz siyasi kriz ve tüm şehitlerimizi yapan bunlardır.umarım bizim için hayırlı olur.

  • baran17 Aralık 2022 19:06

    Hayır  Amerikan ajanlığı yapan 6 lı çeteyi kast ediyor. Amerika talimat vermedi hala başkan adyları yok.  Yüzünde  Rabbi yesir görünen zerzevat tam bir üç kağıtçı. 

  • Mevcut17 Aralık 2022 14:41

    İktidar ve destekçilerini kastettiğin düşünüyorum.

  • E.g.17 Aralık 2022 10:59

    HALKBANK ALEYHİNE KARAR ALIRLAR İSE KARARI VEREN HAKİM VE SAVCILAR TÜRKİYE DÜŞMANI İLAN EDİLMELİ TÜRKİYE CUMHURİYETİ ALEYHİNE SURİYEDE FAALİYETLERDE BULUNAN ABD ASKERLERİ YAKALANIP YARGILANMALIDIRLAR

  • YUSUF KALEKAPISI17 Aralık 2022 11:55

    cnn TÜRK izlemiş idim.suriye deki tüm abd askerleri ve teröristlerin yemekleri suları içmeleri gıdalırı biz veriyormusuz kessilnler kardeşim ve sonra abd ve ab ülkelerine askeri havasahamızı kapatalım.abd bizim imkaları kullanıyor sonrada binlerçe askerimizi şehit ediyor.kim bizim dostumuz ile onlarla iş yapalım.abd dostumuz olmaz ise batacakmıyız.chp de kınıyorum.abd li danışmanları başımıza geticerecekleri için.

  • AHMET ÖZBİLEN17 Aralık 2022 11:51

    Çoğu yorumlarına katılmıyorum ama tebrik ederim bu yorumundan dolayı.sen bir de onu chp söylesene hükümetin başına RIFKIN getirdiler buna ne diyeceksin.yani geminin amirali RIFKIN ve abd olacak bize hiç bunlar uçak tank otomobil silah , doğalgaz ve petrol çıkarttırıllarmı söylermisiniz.