E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem​400 bin çiftçiye toprak müjdesi---

​400 bin çiftçiye toprak müjdesi

​400 bin çiftçiye toprak müjdesi
15 Şubat 2016 - 06:59 borsagundem.com

Hazine'ye ait tarım arazilerinin satışında son aşamaya gelindi

Maliye Bakanı Naci Ağbal, geçimini topraktan sağlayan vatandaşların uzun süredir beklediği Hazineye ait tarım arazilerinin satışı konusundaki çalışmalarda son aşamaya gelindiğini belirterek, “Söz konusu araziler için başvurusunu yapan 255 bin kişiye satışlar nisan ayında başlayacak” dedi.

6292 sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye  Ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanun, 2012 yılında yürürlüğe girmiş ve bu kanunla Hazineye ait tarım arazilerinin satışı konusu da düzenlenmişti.

Kanun kapsamında Hazineye ait tarım arazileri hissedarlarına, kiracılarına ve kullanıcılarına ihaleye çıkmadan, doğrudan satılmaya başlanmıştı.

1 yıl ek süre var

Söz konusu arazileri satın almak için bugüne kadar toplam 255 bin 367  kişi tarafından satın alma başvurusu yapılmış ve başvuru süresi 27 Nisan 2015 tarihinde sona ermişti. Hazine’ye ait tarım arazilerinin satışının, özellikle köylerde yaşayan  vatandaşlar için çok önemli olduğunun altını çizen Ağbal, şunları kaydetti: 
“Çiftçimiz yıllardır bu toprakları işliyor, geçimini buradan  sağlıyor. 2012 yılında yaptığımız düzenlemede, bu toprakların mülkiyetinin de çok  uygun şartlarda çiftçimizde olmasının önünü açtık. Söz konusu topraklara sahip  olmak için başvuru yapan vatandaşlarımız haklı olarak, satışın gerçekleşmesini  bekliyorlar. Uzun süredir beklenen satış konusundaki çalışmalarımızda son aşamaya  geldik. Söz konusu araziler için başvurusunu yapan 250 bin kişiye satışlar nisan ayında başlayacak.”

Farklı sebeplerle başvuru süresini kaçıran tahminen 150 bin kişiye ikinci bir hak vermeyi planladıklarını belirten Ağbal, “Önümüzdeki günlerde  Bakanlar Kuruluna getireceğimiz yasa tasarısıyla vatandaşlarımızın başvuru için 1 yıl daha ek süresi olacak” ifadesini kullandı.
Söz konusu ek sürenin, tasarının yasalaşmasıyla başlayacağını dile  getiren Ağbal, mağduriyetleri önlemek için, 27 Nisan 2015 tarihinden bu yana  yapılan başvuruları da kabul edeceklerini bildirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)