E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem35 bin Suriyeliye kira yardımı---

35 bin Suriyeliye kira yardımı

35 bin Suriyeliye kira yardımı
07 Mayıs 2019 - 23:47 borsagundem.com

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesindeki Suriyelilerin kaldığı geçici barınma merkezinde yaşayan ailelerin kendi istekleriyle barınma merkezinden taşınması devam ediyor.

8 Mart 2015 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından Şanlıurfa-Suruç karayolu üzerinde hizmete açılan AFAD Suruç Çadır Kent Geçici Barınma Merkezi boşaltılmaya başladı.

2014 yılında Suriye’nin Ayn-el Arab kentindeki çatışmalardan kaçarak Suruç ilçesine sığınan Suriyelilerin çoğunlukta barındığı çadır kentte tahliye işlemleri sürüyor.

Türkiye’nin en büyük çadır kenti olma özelliğini taşıyan AFAD koordinasyonunda kurulan çadır kentte, Suriyeli sığınmacılar yanlarına aldıkları eşyaları minibüs ve kamyonetlere yükleyerek taşınmaya başladı. Taşınma işleminin 21 Haziran tarihine kadar tamamlanması bekleniyor.
35 BİN GÖÇMEN DAĞITILIYOR!

Öte yandan çadır kentten ayrılan Suriyelilere ev tutmaları için kira yardımı yapıldığı kaydedildi. Çadır kentte kalan 35 bini aşkın Suriyelinin, Türkiye’nin çeşitli şehirlerine dağılacağı ve ev tutmaları için kira yardımı yapıldığı bildirildi. (Sözcü)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (21)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • gidin memleketinize.08 Mayıs 2019 14:16

    Yokmu vatan topranız ? savunun topraklarınızı...Bizm sarıkamışda 1 kurşun sıkmadan binlerc emehmedimizi şehit verdik... Vatan için, toprak için... siz nasıl bir arapsınız? yokmu vatan topranız ? filistinliler kadar olamadınız. filistinliler bugun kaçsa kudusü israil işgal eder. filistinlilerden utanın... tapu verılıyor, arsa satın alıyolar bide... yahu nasıl misafirlik bu ? kalıcımısınız? geçici mi? 

  • mehmet yılmaz08 Mayıs 2019 13:30

    esatın itleri,pkknın köpekleri,fetöş maymunları çok üzülmüşler.

  • mehmet yılmaz08 Mayıs 2019 13:08

    domuz yiyen sömürgeci ve soykırımcı batılılar  GÖÇMEN VE MÜLTECİ düşmanı dırlar. domuz yemeyen TÜRK İNSANI  batılı gibi düşünmez.

  • mehmet yılmaz08 Mayıs 2019 12:40

    tusiatın başına geçen yabancı kökenli sayms teyzeniz,simon amcanız GÜCENMESİN  ? ispanyol ateşinden,alman sabunluğundan bize SIĞINAN insanlara savaşsaydınız dedinizmi ? TÜRK gavur değildir dünyanın en YARDIMSEVER İNSANLARIYIZ BİZ .domuz yemediğimiz için MÜLTECİ SIĞINMACI VE GÜÇMEN düşmanı değiliz.

  • Osman08 Mayıs 2019 12:16

    İstanbul seçimlerinde oy kullanacak adamlara ihtiyaç var

  • vatandaş08 Mayıs 2019 11:51

    Önce yılardır adı ayn el arab olan arap şehrini PYD işgal etmesine seyirci kal. bir de kobani ismiyle telaffuz et. üstüne kuzeyde PYD nin kalıcı yerleşmesi için ülkemizden peşmergeleri bu şehre geçmesini sağla. sonra PYD ye terörist ilan et. sonra buradan kaçan göçmenleri aldığın yetmez gibi içimize  yerleştir. benim vergimle de kira yardım yap. sonra benim kıdem tazminatıma göz dik. ben çalışayım bunlar da yan gelip yatsınlar. tebrikler size.

  • Adam08 Mayıs 2019 11:04

    Saçma sapan benzetmeler yapıp geçmişte yaşamayı bırakın be kardeşim. Her ay maaşımın 3 te 1 ni zaten vergi veriyorum, bu kendi ülkelerindeki savaşa katılmayıp kaçan pis insanların yükünü neden ben çekiyorum? Neden çoluğumun çocuğumun rızkını bunlara veriyorum? Kim sordu bana? O bahsettiğin zamanlarda bile insanların rızası alınarak paylaşılıyordu yiyecek ve mallar. Kafanızda fantastik bir dünya yaratmışsınız Türkiye dünya lideri diye, millet aç işsiz sokaklarda kafanızı topraktan, hayallerden çıkarın da bir gerçekleri görün artık. Geleceğimiz olan gençlerimizin %26 sı işsiz dolaşıyor, bu pis heriflere üniversitede öncelik veriliyor, gençlerimizin alabileceği işleri vergi avantajı sayesinde ellerinden alıyor. Yeter artık bıktım lanet olsun hepsine. Geldikleri günden beri vatana, topluma, ekonomiye zarar vermekten başka bir şeylerini görmedik. YArdım yapacaksan önce kendi ülkendeki aç, işsiz, evsiz insanlara, ailesiz kalmış çocuklara yardım et.

  • Aydın Yılmaz08 Mayıs 2019 10:34

    Bu ülke için canını vermiş Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan ve her zamanda en ufak bir sıkıntıda silah altına girebilecek Suriyeli gibi vatanını ve toprağını bayrağını satmayan vatan evlatları işsiz aşsız kirasını ödeyemeyen evlatlarının okul masraflarını karşılayamazken devlet topladığı vergilerden bunlara para veremez defolup gitsinler yeter artık ve yenilerinin de kabul edilmemesi lazım , beslemek isteyenlerde devlet tarafından halk dan toplanan vergilerle değil kendi cebinden baksınlar ne kadar bakacaklar.

  • Muhittin08 Mayıs 2019 01:48

    Hiç kimse vatanını satmamıştır. Sen de kemal gibi hem öyle hem böyle deme. Özgür Suriye kimin için savaşıyor. Biz Müslümanlar nasıl ki peygamber sallallahu aleyhi ve sellem hicret edince ensar ve muhacirler mallarını paylaşmışşa bizlerin yaptığı az bile kalır.

  • Talha08 Mayıs 2019 10:58

    Yaptığın yoruma bak şimdi bu yoruma cevaben versene malının yarısını... Boşa atıp tutmak kolay tabi,

  • Ali08 Mayıs 2019 10:42

    O zaman devletin halktan topladığı vergilerle değil kendi varlıklarınızla gidin ne yaparsanız yapın millet evine ailesinin sofrasına bu mübarek ramazanda ekmek koyamıyor sen yabancı ülkesini satan insanlara yardımdan bahsediyorsun gidin kendi varlıklarınızla yardımınızı yapın ben bir vatandaş olarak vergilerimle bu insanlara yapılan yardımı HELAL ETMİYORUM. Özgürlük istiyorlarsa bizim dedelerimiz gibi topraklarında kalıp savaşsınlar o zaman.

  • Beleş08 Mayıs 2019 03:44

    Suriye kendi içinde savaştı. Ensar muhacir örneği ile ne alakası var. Müşrikler bunlara zulm etmedi. İslamin yayilmasina ne katkilari oldu ki. Ne olsa ensar muhacir alakasız örneğini verip durmayın. Sen ensar olmak istiyorsan git malını dağıt suriyelilere ben ensar değilim paramı çalmayın

  • mehmet kırıcı08 Mayıs 2019 01:05

    yeter artık yabancı seviciliyi birazda kendi vatandaşlarımızı düşünün

  • Pelin08 Mayıs 2019 00:42

    Kimin parasını kime dağıtıyorsunuz haram olsun vergilerimiz

  • Kaçan Grup08 Mayıs 2019 00:34

    kira yardımı değil de, direkt tapusuyla ev verilse daha güzel olur.

  • Ayşe08 Mayıs 2019 00:32

    İmamoğlu cumhurbaşkanı olmalı

  • mehmet yılmaz08 Mayıs 2019 13:10

    imambayıldı İFTAR ÇADIRLARINDA bedava.

  • Mehmet08 Mayıs 2019 00:31

    Suriyeye geri göndersinler. Neden ülkeye yayıyorsunuz hani suriyeliler geri gidecekti

  • Uğur08 Mayıs 2019 00:01

    30 yıl çalışıp emekli olan vatandaşına 1000 lira emekli maaşı verenler vatanını satıp kaçıp gelenlere kira yardımı mı yapıyor. Allahım aklımı koru

  • vatandaş07 Mayıs 2019 23:55

    Bize neden yapmıyor bu devlet? Kirayı ödeyemiyoruz.

  • oguzlar08 Mayıs 2019 13:31

    sen vatan satmadın ki