E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz Piyasaları2023 yılının parlayan yıldızı gümüş olabilir---

2023 yılının parlayan yıldızı gümüş olabilir

2023 yılının parlayan yıldızı gümüş olabilir
25 Aralık 2022 - 08:20 borsagundem.com

Fed'in yükselttiği faiz oranlarına bağlı olarak dolardaki yükseliş yıl boyunca altın ve gümüşte beklenen atağın önüne geçti. Analistler, gümüş için bu yıl beklenen yükseliş eğiliminin 2023'te gerçekleşeceğini öngörüyorlar.

Finans piyasaları bu yıl oynak bir seyir izledi ve bu oynaklığın büyük bir kısmı enflasyonist endişelere ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yükselttiği faiz oranlarına bağlıydı. Dolardaki yükseliş değerli metaller üzerinde yıl boyunca baskı yarattı.

BİRKAÇ YIL ALABİLİR

Güçlü dolar teması yıl boyunca altın ve gümüşte beklenen atağın önüne geçti. Gümüş riskli varlıklara talebin bir miktar artmasıyla bu ay yeniden 24 dolar seviyelerine atak yaptı fakat yılı 8 Mart'ta ulaştığı 27.49 dolarlık zirvenin gerisinde kapatmaya hazırlanıyor. Ancak birçok emtia analisti gümüşten umudu kesmiyor. 2022'de beklenen yükseliş eğiliminin 2023'te gerçekleşeceği öngörülüyor.

ElliottWaveTrader.net'in kurucusu, analist Avi Gilburt, geçtiğimiz günlerde verdiği bir röportajda, gümüşün iki yıllık konsolidasyon döneminin ardından yükselmeye hazırlandığını söyledi. Gümüşün tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 50 dolara geri dönebileceğini öngören Gilburt, “Bir sonraki büyük ralliyi kurmak için gümüşte 21-22 dolar bölgesine doğru bir geri çekilme arıyorum. Uzun vadede, gümüşün 50 doları görmesini bekliyorum, ancak bu birkaç yıl alabilir. Fiyatlar 2023'te ve 2024'ün ilk yarısında kolaylıkla ikiye katlanabilir” değerlendirmesini yaptı. Yılbaşından bugüne spot gümüş yüzde 2.5 artışla ons başına 23.90 dolar, spot altın ise yüzde 1.4 düşüşle 1.800 dolar bandında işlem görüyor.


Gümüşün 2022 yılı aylık fiyat grafiği

Gümüş için gelecek yılın umut vadettiğini söyleyen analistler aynı zamanda gümüşün altından daha iyi performans göstereceğini belirtiyorlar. Wells Fargo'nun reel varlık stratejisi başkanı John LaForge, “Gümüş konusunda biraz daha pozitifim, çünkü ons başına 23 dolara geri döndük. Hisse senetlerinin düştüğü bir yılda, değerli metaller esas olarak hisse senetlerini takip eder. Bu tür bir ortamda, gümüşün istikrar kazanması altının daha iyi performansa işaret ediyor” şeklinde konuşuyor.(Sözcü)

Gümüş fiyatlarında 'Fed' baskısı

Gümüş talebi rekora gidiyor

Gümüş'te destansı yükseliş bekleniyor

Gümüşte '37 dolar' hedefi

Oxford Economics: Gümüşe yatırım artabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )25 Aralık 2022 17:23

    Şimdi petrol düşüyor, üretim azaldı. çipler sınırlı üretim azaldı, bazı devletlerin yaptırımları üretim azaldı. GÜmüş malum üretim hatlarındada talep gören bir metal. üretim hatları, fabrikalar vb talebi azalttıklarında düşmesi dahada duraksama yataya düşmesi, ... ama krizden gunya çıkarken,  talep gelmesi ile çıkışı olaiblir bantığı var biraz... petrolde öyle  75 usd lerde 100 olsa 120 olsa hesaplamaları var gelecekte. Ama bunlr birer risk. borsamızdan x kağıdı alsan aynı getiri yapabilir mi ?  evet oda büyük olasılık. gümüşte bir alernatif gibi değerlendiriliyor yani... olay mevzu bu

  • Mucise Reis : )25 Aralık 2022 21:22

    Salih ?...karıştırmış olabilirsiniz.. İyi niyetine teşekkür... Bir başka konuda görüşmek üzere...Bana ünvan yerine bence kendine bir nick bulmalısın her yorumumu okuyup, altına bir katılım yapmaya çalışıyorsun, bu becerini taktir ettim :D Fikir baynını ve sabit bir nick göremediğim halde. Her yorumuma bekliyorum seni. kısa zamanda bilgi dağarcığın genişleyecek :D Fan'ım benım : ))

  • Mucise Reis ;)25 Aralık 2022 20:45

    Salih ? ...Karıştırdınız sanırım...  Bir günde senin döktürebilecek kapasiteye gelmen dileklerimle... Sizler döktürene kadar meydan bana kalıyor :D Yaz bişeler de haklısın harikasın güzel kardeşim yazayım :D  Ama hayali değil, dolu dolu bilgiler olsun :D ahaber metinleri yazma eleştri yersin : ))

  • sd25 Aralık 2022 17:57

    salih haca yine dokturmusun.

  • Prof. En bi akıllı uzman analist25 Aralık 2022 13:41

    % 33 ihtimal parlayabilir, %33 ihtimal parlamayabilir, %34 ihtimal aynı parlaktıkta kalabilir, herkeş buna göre alsın satsın tutsun. Y.tavsiyesidir.

  • Mucise Reis ;)25 Aralık 2022 12:22

    reel manada alım-satım da komisyon bantlarına dikkat edin. alış-satış arası makas.... yatırımlarda önce bunlara bakın. dar komisyon bantları tercih edin. alım-satım da....

  • Mucise Reis : )25 Aralık 2022 17:20

    Hamido istediğini tercih edersin. Yazdığımdan ne anladın ? Ben seni anlayamadım. :D almak isteyenler kuyumcuya gidip   10 bin tl lık gümüş aldım/aynı fiyata ertesi güng eldim sattım kaç tl nakıt ,net elıme geçiyor ? ... geliyor :D diye sorsun.... Bankalara  bin tl lik altın aldım, ertesi gün aynı fiyata sattım... Kaça tl nakıt net para elime geçiyor ?  :D hangisinde komisyon az , yad açok ? onu sorsun.... sonra bankalara onlıne denesın, yada telefonla sorsun öğrensin.... Vadeli hespa varmı sorsun.... Bana yorum yazmış, dünyadan hari yok kardeşimizin :D İnsanalar yatırım yapıyor, soracak tabi, öğrenecek tabi...  insanları da bilgisiz olsun istiyor bazıları  :D Burada kazandığını komisyona kaptırma diye yazdım. :D ister cebinde taşı , ister kolye yap, iser baştacın babane Hamido. Allah gönlüne göre versin HAMİDO kardeş. Sen yine  dk kuyumcuya git,  dedimi sor ama :D .. bin tl olarak sor... Burada yaz bana...

  • Hamido 25 Aralık 2022 13:50

    Her neyse o Komisyon bantlarını sen tercih et. Yara bandını tercih etmek daha akıllıca ve cebimizde kutu kutu taşırız . Çalışan insanız, kesik çizikte yara bandı iş görüyor.

  • KEZİBAN KORTANLI25 Aralık 2022 10:24

    Ben altından şaşmam onsu 5,750 $ olacaktır.

  • Şaşkın şaşkınoğlu25 Aralık 2022 13:44

    Ben şaşarım. altından üstünden yanından önünden ardından, yani herbişeyden şaşarım, şaşmayana bile şaşarım, herbişeyi böyle sen gibi %100, %500 bilenlere daha bi fazla şaşarım.

  • wr25 Aralık 2022 12:14

    ruyandami gordun kayiptanmi seslendiler biraz altinin var yukselsin istiyorsun

  • Kaçan Grup25 Aralık 2022 09:51

    hay maşallah