E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıOxford Economics: Gümüşe yatırım artabilir---

Oxford Economics: Gümüşe yatırım artabilir

Oxford Economics: Gümüşe yatırım artabilir
04 Ekim 2022 - 09:05 borsagundem.com

Oxford Economics: Önümüzdeki beş yıl içinde gümüşte %4 ila %6 yatırım olabilir.

İngiltere merkezli düşünce kuruluşu Oxford Economics'e göre gümüş bir yatırım portföyünde önemli bir varlık olarak rol oynayabilir.

Silver Institute adına bir çalışma yapan ekonomik araştırma firmasının analistlerine göre, gümüş ayrı bir varlık sınıfı olarak görülmeli ve yatırımcılar %4 ile %6 arasında bir tahsisten fayda sağlayabilir.

Analistler raporda, "Bu, gümüşün payının genellikle %0,2'den fazla olmadığı ve çoğunlukla emtia endeksleri aracılığıyla dolaylı olarak elde edildiği çoğu kurumsal yatırım portföyünden oldukça yüksek" dediler.

Oxford Economics'e göre, gümüş ve altın arasındaki en büyük fark endüstriyel talep. Rapor, gümüş talebinin yaklaşık yarısının endüstriyel uygulamalardan geldiğini kaydetti.

Analistler, çeşitli yeşil enerji uygulamaları, elektrikli araçlar ve enerji depolamanın yanı sıra 5G cihazları ve ağlarındaki uzun vadeli büyümeden yararlanarak gümüşe yönelik yapısal talebin pozitif kalmaya devam ettiğini kaydetti.

Gümüş, faiz baskısına rağmen kazandırdı

 

Gümüşte "ralli" yakın

 

Gümüşte tepki hazırlığı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)