E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem1140 Suudi şirketten Türkiye'ye yatırım kararı---

1140 Suudi şirketten Türkiye'ye yatırım kararı

1140 Suudi şirketten Türkiye'ye yatırım kararı
20 Mart 2023 - 03:04 borsagundem.com

Suudi Arabistan-Türkiye İş Forumu'nda inşaat, imalat, toptan, perakende, ticaret ve restoran sektörlerinde1140 Suudi şirket ile işbirliği anlaşmaları imzalandı.


Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da gerçekleştirilen Suudi Arabistan-Türkiye İş Forumu'nda çeşitli alanlarda anlaşmalar imzalandı.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'nın haberine göre, foruma Suudi Arabistan Ticaret Bakanı Macid el-Kasbi ve Ticaret Bakanı Mehmet Muş'un yanı sıra her iki ülkeden 450'den fazla şirket katıldı.

Suudi Arabistan Ticaret Bakanı Macid el-Kasbi, forumda yaptığı konuşmada, forumun iki ülke arasındaki ekonomik işbirliği için yeni fırsatlar oluşmasına katkı sunacağını söyledi.

Uluslararası alanda en iyi örneklerden

Suudi Arabistan Odalar Birliği Başkanı Hasan el-Huveyzi, 1929 yılında kurulan Suudi Arabistan Türkiye ilişkilerinin, uluslararası alanda en iyi örneklerden olduğunu belirtti.

1140 Suudi şirket Türkiye'de yatırım yapacak

Huveyzi, inşaat, imalat, toptan, perakende, ticaret ve restoran sektörlerinde Türkiye'de 1140 Suudi şirketinin, Suudi Arabistan'da ise 390 Türk şirketinin yatırım yaptığını söyledi.

3 ticari işbirliği anlaşması imzalandı

SPA, ayrıca Suudi ve Türk iş dünyası temsilcilerinin arasında 3 ticari işbirliği anlaşmasının imzalandığı bilgisini paylaştı.

Suudi Arabistan'ın El-İhbariyye kanalı ise daha sonra yayınladığı bir haberde, imzalanan anlaşmaların en az 8 olduğu ve bu sayının artacağı kaydedildi.

ABD'li ve Avrupalı yetkililerden 'Credit Suisse' açıklaması

 

Yarın Aygaz, İhlas Haber Ajansı ve Tat Gıda’nın genel kurulu olacak

 

Yarın Yapı ve Kredi Bankası nakit temettü verecek

 

UBS, Credit Suisse’i 2 milyar dolara satın aldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )20 Mart 2023 14:07

    Suriye ile görüştüler. Suriye yapılanmasına TC den geçecekler. Türkiye de deprem oldu malum. Nakit paraları ile şirkatleşme, ortaklaşma, personel transfer vb edecekler. ülkemizde yapılan yatırımlar hem şuan var olan deprem enkazları yerıne... hem gelcekte İstanbulda ve şehirlerimizdeki kentsel dönüşüme.. hemde Suriye ile oluşacan seçim sonrası uzlaşmacı adımları stratejık yatırım gördüler. Bildiğimiz gibi yurtdışındada bazı firmaları var onalrada ihracat yapmayı düşünüyorlar. Bir bae programında okudum sudilerin atılım ve hedefleri neler diye belki okumuşsunuzdur :D .... yani adamlar stratejık ve en az 15 yıllık bir program ile yatırımı hedef alıyorlar. Hatta gelecekde Avrupa ülkelerin çin ambargoları ve singapur-çin geriliminde rusyaya yapılan ambargolaro düşünerek Türkiye yi uygun görmüşler. Petrol xxx yıl sonra bitecek. bu duruma globalde yatırımlar yaparak ilerliyorlar. Elektrıklı otolara karşı alternatif yatırımlar... meraklısına bedava analiz benden :D

  • Ekonomist20 Mart 2023 12:19

    Türkiye ve Şirketleri  Sudu Arabistan'a petrol işleme yatırımı yapabilir. Güneş enerjisi yatırımı yapabilir.   

  • Gerçek20 Mart 2023 10:16

    Türkiye yabancı yatırım üstü, ya bu şirketler karlarını veya paravan şirket ile gelirlerini,  Her han dövize çevirip yurt dışına yada yurt dışındaki şirketleri fatura keserek vergilerini  verip döviz çıkartır. Denge politikası güdülüyor mu? Bilmiyoruz ki, Kaç yabancı otel var ülkede,  Kaç yabancı firma fabrikası bunların para hareketleri nedir. TL yi dövize çevirip çıkartıyor mu sürekli? Ülkeye makroda faydası mı var? Zararı mı? 

  • Ekonomist20 Mart 2023 09:39

    Bizimkiler neden yatırım yapmıyor. Türkiye'den her yıl hac ziyareti yapılıyor. Bunlar dengelenmesi gerekir cari açığa sebep olur. Dünyaca ünlü marklar otelleri Mekke'de ve Medine'de var. Niye var? Sonra haç yapamaz hale gelir halkın...     

  • Ekonomist20 Mart 2023 11:59

    Yukarıdaki metinde din kurallarına karşı her hangi bir ifade yoktur. Hac ibadeti sonuçta döviz olarak yapılıyor. Mekke'de bulunan yabancı Hilton, Sheraton. otel yatırmaları var. Türkiye cari açık veriyor. Yabancı ve akaryakıt açıkları nedeniyle,  Türkiye'nin de yurt dışı yatırımları olması gerekir. Türkiye'nin yurt dışı yatırımları yaparak döviz dengesi sağlaması gerekir. Enflasyon, Kur farkı nedeniyle Müslümanlar yani bizler hac ibadetini  yapmakta zora sokulmakta demek istedik. Bre cahil, din düşmanlığını nereden çıkardın, yaratıcıyı eleştirmeği nereden çıkardın. şeytan nasıl vesvese verdi sana, Allah seni affeylesin düzeltsin düşüncelerini inşallah.  

  • HASAN HÜSEYİN KARTAL20 Mart 2023 11:14

    HAYDİ ORDAN İSLAM DÜŞMANI.ALLAH DÜNYA YI SEN DÜNYA DA  ZEVK VE SEFA YAP DİYEMİ YARATTI.BANA İBADET YAPIN DİYE YARATMIŞTIR.İSTER İNANIRSIN İSTER İNANMAZSIN BENİM DİNİMİ ELEŞTİRMEK ALLAH ELEŞTİRMEKTİR.HAC İSLAMİYE TİN BEŞ SARTLARINDAN BİRİSİ OLUP İSTER YAPARSIN İSTER YAPMAZSIN BİZ SENİN İÇKİ İÇMENE ZİNA YAPMANA HARAM İŞLEMENE KARIŞIYORMUYUZ.SEN ELEŞTİRECEK İSEN HAZİNEDEN PARTİLERE HER SENE YAPILAN TRİLYONLARCA HAZİNE YARDIMI YAPILMASIN BU İŞ BİTER.

  • Seko20 Mart 2023 09:31

    Türkiyede yeteri kadar deve var pala örneğindeki gibi ama şimdi develere büyük hakaret oldu bu örnek olmadı

  • siko20 Mart 2023 13:42

    aynen, deve çok ülkede, suudlar gelip beslesin. sonra devlet bize bakmiyır diye ağlaşıyorlar

  • Türkoğlutürk 20 Mart 2023 09:29

    Araplara da amelelik yapacağız yaşasın

  • Türkoğlutürk 20 Mart 2023 14:39

    Suudi Arabistan'da ki işçi çalışma modeli ile Almanya arasındaki farkı bilmeyen Arap aşıkları beğenmemiş.

  • ALİ HAYDAR YILDIRIM20 Mart 2023 12:10

    YAHUDİLERE VE HİRİSTİYANLARA AMELELİK YAPTIN YILLARCA NEDEN SESİN ÇIKMADI ALLAH VE İSLAM DÜŞMANLARI SENİ.

  • FİNANS DÜNYASI20 Mart 2023 11:14

    KANI BOZUK YILLARCA PARA HİRİSTİYANLAR VE YAHUDİLERDEN GELİNCE SESİNİZ ÇIKMAZ MÜSLÜMANLARDAN PARA GELİNCE İT GİBİ ÜRERSİNİZ.

  • Pala20 Mart 2023 08:33

    Deve mi besleyecekler turkiyede.?