E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSpor1 gol 8.7 milyon TL---

1 gol 8.7 milyon TL

1 gol 8.7 milyon TL
26 Ağustos 2015 - 10:49 borsagundem.com

Süper Lig’in 4 büyük kulübü son 3 yılda 3 milyar 58 milyon lira kazanırken, 4 milyar 307 milyon lira harcadı

Son yıllarda mali tablolarıyla tartışma konusu olan ancak büyük transferlerden vazgeçmeyen 4 büyük futbol kulübü, son 3 yılda hep kaybetti. Besfin Finansal Hizmetler ve Danışmanlık tarafından yapılan ‘Finansal Başarı Karşılaştırması’ çalışmasına göre Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor son 4 yılda 3 milyar 58 milyon lira gelir elde ederken, giderleri 4 milyar 307 milyon lira oldu. Süper Lig’deki galibiyet başına giderde Fenerbahçe 27 milyon lira ile birinci sırada yer alırken, en pahalı gol ise Galatasaray’dan geldi. Sarı-kırmızılı takımın Süper Lig’de attığı her gol kasasından 8.7 milyon lira götürdü. Gol başına giderde Fenerbahçe 8.5 milyon lira ile 2’nci, Beşiktaş 6.8 milyon lira ile 3’üncü, Trabzonspor ise 4.5 milyon lira ile 4’üncü sırada yer aldı. 

GELİRDE 1 MİLYARI AŞTILAR

Geçtiğimiz sezon kulüplerin toplam kazancı 1.1 milyar lira barajını aşarken, giderler 1.6 milyar lira oldu. İki yıl Avrupa Kupaları’na katılamayan Fenerbahçe’nin gelirleri 358 milyon liradan 329 milyon liraya geriledi. Galatasaray 437 milyon TL gelir elde ederken, gider 521 milyonu geçti. Beşiktaş bir sezonda gelirlerini yüzde 46 oranında arttırdı. 

Gelir en fazla TV’den

Süper Lig devlerinin gelir dağılımında, yayın gelirleri en büyük paya sahip. Bugün Süper Lig’de şampiyonluğa ulaşan bir takımın yıllık yayın geliri 80 milyon lirayı geçebiliyor. Kulüplerin ikinci önemli ve büyük gelir kalemi ise sponsorluk ve reklam pastası. Maç hasılatı, gelirler içerisinde diğer kalemlere kıyasla düşük bir paya sahip. Beşiktaş hariç, diğer 3 takımın sponsorluk ve reklam gelirlerinin 2014-15 sezonunda önceki döneme kıyasla düştüğü gözleniyor. Dört büyük kulüp son yıllarda ise en çok mağazacılık gelirlerini arttırmış durumda. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)