Ana SayfaPiyasaYeni haftada endekste çok kritik beklenti---

Yeni haftada endekste çok kritik beklenti

2 / 3
Yeni haftada endekste çok kritik beklenti
19 Kasım 2017 - 09:47 www.borsagundem.com

109 BİNİN ALTINDA KALINDIĞI SÜRECE YÜKSELİŞLERE TEMKİNLİ YAKLAŞILMALI

ÜZEYİR DOĞAN – GEDİK YATIRIM / YATIRIM DANIŞMANLIĞI MÜDÜRÜ

BIST 100

Son iki haftada gelen satışlar BIST 100’de en önemli destek noktası olarak izlediğimiz 109 binin altına sarkılmasına neden olurken ve haftanın kapanışı ana trend desteğinin de bulunduğu seviyelere yakın bir şekilde 106.239’dan gerçekleşti. Önceki haftalarda tarihi işlem hacmi desteğiyle kırılarak yukarı yönlü hareketin sertleşmesini sağlayan 109 bin seviyesinin altında kalınması orta vadeli bir trend dönüş işareti oluşturdu. Bu hafta da geçtiğimiz yılsonundan itibaren devam eden yükseliş trendinin bulunduğu 106 binin altında olacak kapanışlar trenddeki bu dönüşü teyit edecektir. Kısa vadede görünümün pozitife dönebilmesi ve oluşan son aşağı yönlü trendin de kırılması için 109 bin üzerinde kapanışlar görmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Aksi takdirde yüksek hacimlerle kırılan destekler endeksin ABD vize krizi ile görülen 100 bin altındaki rakamları yeniden test etmesine neden olacaktır. Bu nedenle 109 bin altında kalındığı sürece yükselişlere temkinli yaklaşmak gerektiğini düşünüyoruz.

DOLAR / TL 

Son haftalarda emsallerinden negatif ayrışan TL’nin zayıf seyri devam ediyor. Geçtiğimiz hafta da 3,90’ın üzerini test eden dolar/TL’de haftanın kapanışı 3,88 civarında gerçekleşti. Dolar/TL’de izlediğimiz ana gösterge olan eylül ayında başlayan yükseliş trendi bu hafta 3,83-3,86 aralığında yükselen bir eğilime sahip olacak. Hafta içinde bu trendin altında kapanışlar teyit edilmediği sürece olacak geri çekilmelerin alım fırsatı oluşturmaya devam edeceğini düşünüyoruz. Yukarıda ise geçtiğimiz hafta da test edilen 3,90’ın üzerine çıkılması durumunda 3,95 civarında bulunan tarihi zirvelerin de aşılarak psikolojik önemi olacak 4,00 TL’nin de test edildiğini görebiliriz.

* SAYFADA YER ALAN BİLGİLER TAVSİYE NİTELİĞİ TAŞIMAYIP YATIRIM DANIŞMANLIĞI KAPSAMINDA DEĞİLDİR. YATIRIMCI PROFİLİNİZE UYMAYABİLİR. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)