Ana SayfaPiyasaUzun vadeli beklenti yaratan hisse---

Uzun vadeli beklenti yaratan hisse

3 / 11
Uzun vadeli beklenti yaratan hisse
27 Ağustos 2014 - 14:13 www.borsagundem.com

DİPTEKİ SEVİYESİNDE DURUYOR

SORU- Işıklar Enerji ile Işıklar Holding'in birleşmesi hisseyi nasıl etkiler? Sürekli zarar açıklamasına rağmen  neden hala Gözaltı Pazarına düşmedi?

Cüneyt Sevin
 
CEVAP-Işıklar Enerji tarihi dip seviyelerinde bulunuyor. Hisse, Ocak 2014’ten bu yana zaman zaman yukarı yönlü atakları olsa da çıkışa geçecek gücü bulamıyor ve 0,35 TL’nin üstünde tutunuyor. Hissenin geldiği seviye göz önüne alındığındaysa bu seviyelerde tutunmasını bir başarı olarak görmek mümkün değil. Neticede hissenin fiyatının nominal değerinin altında olduğunu göz ardı etmemek gerekiyor. Firmanın Işıklar Yatırım Holding’i bünyesine katmak suretiyle birleşme yönlü kararı ise henüz tamamlanmış değil. Olumlu sonuçlanıp sonuçlanmayacağı da bu aşamada belli değil. Zira firmanın ayrılma hakkını kullanacaklar için ayırmış olduğu bütçe sadece 165 bin TL ile sınırlı. Eğer Ayrılmak isteyen yatırımcıların sermaye tutarı bu rakamın üzerinde olursa birleşme işlemi gerçekleşemeyecek.  
Tüm bunlardan ayrı olarak bir firmanın sürekli zarar açıklaması Gözaltı Pazarı’na alınması için yeterli olmadığını belirtmek isteriz. Gözaltı Pazarı, şirkette oluşan belirsizlik neticesinde izleme ve inceleme kapsamına alınması durumunda söz konusu olabilmekte. Sürekli gözetim, denetim ve izleme ortamındaki bu şirketlerden yatırımcıların devamlı ve zamanında bilgi almaları ile olası risklerin düşürülmesi kaygısı öne çıkmakta. Işıklar Enerji’nin ya da Işıklar Holding’in Gözaltı Pazarı’na alınmaması böylesi bir riskin görülmediği anlamına gelmekte. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ali demırtaş27 Ağustos 2014 22:03

    hisse borsadan çıkıyor lütfen aldıgınız hissenin durumunu iyice bilin.borsa gündem bile bilmiyorsa durum vahim.