Ana SayfaPiyasaÜnlü’de yatırımcı raporu nasıl hazırlanıyor---

Ünlü’de yatırımcı raporu nasıl hazırlanıyor

9 / 9
Ünlü’de yatırımcı raporu nasıl hazırlanıyor
08 Ekim 2013 - 10:28 www.borsagundem.com

ŞİRKETLE GÖRÜŞMEDEN RAPOR YAZILMASI MÜMKÜN DEĞİLDİR
-Raporları hazırlarken şirketleri ve tesislerini ziyaret ediyor musunuz?
Vedat Mizrahi:
Mutlaka ziyaret ediyoruz. Şirketle konuşmadan bir rapor yazılması mümkün değil bence. Bu ziyaretler birden fazla da olabilir. Şirketi yakından tanıyorsak ve uzun süredir takip ediyorsak periyodik olarak ayda bir ya da iki kez raporu hazırlamadan önce mutlaka ziyaret ediyoruz. Yöneticilerinin ağzından şirket ve sektörle ilgili gelişmeleri alıyor, beklentilerini dinliyoruz. Bu toplantıları yaptıktan sonra her şirkete bir model hazırlığı başlıyor. Bu ilk kez rapor yazacağımız bir şirketse bu süreç daha uzun oluyor. Düzenli olanlarda ise zaten elinizde modeliniz vardır. Belli rakamları değiştirerek 1-2 günlük uğraşla bunu halledebilirsiniz.
Modeliniz tamamlandıktan sonra yazma aşamasına geçiyorsunuz. Bunun ne kadar detaylı olduğu önemli. Yakın zamanda uzun bir rapor yazmış olabilirsiniz ama ufak bir gelişmeyle ilgili bir güncelleme raporu yazacaksınız bu bir günde bile yapılabilir. Ama genel olarak bir şirketle ilgili detaylı uzun bir rapor yaklaşık 3 hafta sürüyor diyebilirim.
-Raporları yayınlamadan önce kaç denetimden geçiriyorsunuz?
Vedat Mizrahi:
Benim departmanımda hazırlanan bir rapor mutlaka benim elimden geçiyor. Ondan sonra editör de bir kere okumuş oluyor. Bütün onaylar verildikten sonra rapor PDF’e çevrilip yatırımcılara mail yoluyla gönderiliyor. Ve süreç bu şekilde devam ediyor.
Biz yatırımcıya daha önce duymadıkları veya düşünmedikleri bir haber veya gelişmeyi herkesten önce ve en kısa şekilde ulaştırmaya çalıştırıyoruz. Burada önemli olan katma değer sunmak. Yani biz Ünlü olarak yatırımcımıza katma değer katıyoruz.
YARIN: “HER GÜN O BÜYÜK BALIĞI YAKALAMAYA ÇALIŞIRLAR” DİYEN KİM

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)