Ana SayfaPiyasaÜnlü’de yatırımcı raporu nasıl hazırlanıyor---

Ünlü’de yatırımcı raporu nasıl hazırlanıyor

8 / 9
Ünlü’de yatırımcı raporu nasıl hazırlanıyor
08 Ekim 2013 - 10:28 www.borsagundem.com

RAPORLARI YATIRIMCILARIMIZA MAİL YOLUYLA ULAŞTIRIYORUZ
-Raporları nasıl sınıflandırıyorsunuz?
Vedat Mizrahi
: Günlük raporlarımız var. Bir önceki sabah çıkan günlük rapordan sonra, ertesi sabaha kadar çıkan haberlerin özeti bu günlük raporda yer alıyor. Bizim takip ettiğimiz sektör veya şirketleri etkileyeceğini düşündüğümüz haberler oluyor bu raporlarda. Yani önemli haberleri yorumuyla beraber özetliyoruz. Bu raporlar bütün yatırımcılara ve Türkiye’deki kurumsal şirketlere de gidiyor.
Şirket raporlarının herhangi bir zorunluluğu yok. Yılda bir iki defa o şirketle ilgili fikrimizi ön plana çıkardığımız raporlar yazıyoruz.
Biraz daha detaylı çalışma yaptığımız raporlarsa sektörlerle ilgili olanlar. İlgili sektördeki gelişmeleri değerlendirip bu raporları hazırlıyoruz.
Bir de yavaş yavaş oluşturduğumuz bir strateji raporumuz var. Bu rapor aylık olarak hazırlanıyor. Genel olarak sektördeki trendleri analiz edip, oradan belli fikirler ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Bu raporları yatırımcılarımıza mail yoluyla ulaştırıyoruz.
-Bir raporun hazırlanması ne kadar sürüyor?
Vedat Mizrahi
: Günlük raporun hazırlanması çok uzun sürmüyor. Çünkü gün içinde çıkan haberleri anında yazıyoruz zaten. Her analistin sorumlu olduğu sektör ve şirketler olduğu için o haber çıktığı anda yazılıp bültene konuluyor. Sabah saat 08.00’den 08.45’e kadar bütün gazeteleri tarayıp, önemli haberler varsa İngilizce olarak bültene yazıyoruz. Ondan sonra bunları rapor formatında toparlayıp onaya yolluyoruz. Genelde onaylar saat 09.30’da geliyor ve günlük bültenler bitmiş oluyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)