Ana SayfaPiyasaÜnlü’de yatırımcı raporu nasıl hazırlanıyor---

Ünlü’de yatırımcı raporu nasıl hazırlanıyor

3 / 9
Ünlü’de yatırımcı raporu nasıl hazırlanıyor
08 Ekim 2013 - 10:28 www.borsagundem.com

DERİN ARAŞTIRMA YAPARKEN TÜM VERİLERİ İNCELİYORUZ
-Borsagundem.com: Araştırma servisleri yatırımcıya nasıl yön veriyor?
Vedat Mizrahi: Ben Ünlü ailesine geçen Mart ayının sonunda araştırma takımını yeniden yapılandırma göreviyle katıldım. Ondan önce tam 8 yıl Deutsche Bank’ta çalıştım. Bu 8 yıl içinde hisse senedi araştırması içinde yer aldım.
Ünlü’de kurumsal ve yurt dışında yerleşik yabancı yatırımcılara hizmet veriyoruz. Yerli bireysel yatırımcıya da son portföy tarafında hizmet veriliyor. Biz şirket ve sektör bazında raporlar hazırlıyoruz. Bu raporların içinde ne oluyor? Sektördeki gelişmeleri analiz ediyoruz. Ondan sonra sektördeki gelişmelerin şirketler bazındaki etkilerini anlamaya çalışıp, hangilerinin ön plana çıkacağını değerlendiriyoruz. Şirketler ne açıdan ön plana çıkacaklar? Pazar payını artırıyor, rekabet avantajı sağlayıp kâr marjlarını arttırıyor olabilir. Bu, doğal olarak şirketin kârlılığına pozitif yansıyabilir.
Şimdi biz bu derin araştırmaları yaparken, ne kadar geçmiş datası varsa o verilere bakıyoruz. Öncelikle kısa vadeli 1 yıl, ondan sonra daha uzun vadeli bir görüşle şirkete bir değerleme yapıyoruz. Bu şirketin değerlemesinden, piyasa değerlerinin üstündeyse bu bizim bulduğumuz değer ona ilişkin ‘al’ şeklinde ya da ‘sat’ şeklinde bir rapor yazıyoruz.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)