Ana SayfaPiyasaPiyasalar Fed tutanaklarından neler bekliyor---

Piyasalar Fed tutanaklarından neler bekliyor

6 / 6
Piyasalar Fed tutanaklarından neler bekliyor
05 Nisan 2017 - 17:55 www.borsagundem.com

Piyasa Tepkisi

Aslında, bilanço ile ilgili tartışmalarda mutkal bir görüşbirliği varsa, o da, yetkililerin piyasaları 2013'teki hatalarını tekrarlayarak piyasaları karıştırmamak olmalı. Bu, dönemin Başkanı Ben Bernanke'nin, beklenmedik bir şekilde, Fed'in sonraki birkaç toplantıda varlık alımlarını azaltabileceğini söyleyerek faizlerde hızlı yükselişe neden olduğu zamandı.

Dudley, geçen hafta yaptığı açıklamada, tahvil piyasasının, Fed'in yeniden yatırımları yavaşlatmasına "sert bir yolla" tepki vermesine ilişkin bir endişe taşımadığını, zira tahmincileri çoğu bunun en azından 2018 yılının bir döneminde yapılacağını tahmin ettikklerini söyledi.

Wall Street analistleri buna katılmıyor. Bazıları, faizlerin aslında sert artabileceğini, zira Fed'in değişikliğinin Avrupa Merkez Bankası'nın tahvil alımlarını yavaşlattığı zamana denk gelebileceğini düşünüyor.

New York'ta Societe Generale SA ABD faiz strateji müdürü Subadra Rajappa, "İnsanlar henüz Fed'in yeniden yatırımlarını azaltmasının potansiyel etkilerine fazla dikkat etmiyor ya da bunu fiyatlamıyor" dedi ve küresel merkez bankası ortamının da değişmeye hazırlandığına dikkat çekti. Rajappa, "Bu nedenle, bilanço ayarlamasının çok fazla volatiliteye yol açmayacağı konusunda henüz şkna olmuş değilim" şeklinde görüş bildirdi. 

New York Fed'in bir modeline göre, yatırımcıların kısa vadeli tahviller yerine daha uzun vadelileri tutmak için talep ettikleri ekstra faizi gösteren 10 yıl vadeli Hazine tahvilleri dönem primi, geçen ay, 8 Kasım'daki ABD başkanlık seçiminden bu yana en düşük seviyesini gördü. Rajappa, tarderlar halihazırda Fed'in yeniden yatırımları yavaşlatmasını fiyatlıyor olsaydı, bu primin ve buna bağlı olarak sözkonusu faizlerin daha yüksek olacağını sözlerine ekledi.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)