Ana SayfaPiyasaPiyasalar Fed tutanaklarından neler bekliyor---

Piyasalar Fed tutanaklarından neler bekliyor

4 / 6
Piyasalar Fed tutanaklarından neler bekliyor
05 Nisan 2017 - 17:55 www.borsagundem.com

Zamanlama

Sorunda iki farklı zamanlama unsuru var: Birincisi, Fed ne zaman bilançosunu daraltma planını duyuracak ve ikincisi süreç ne zaman başlayacak. Her iki konu da çözüme kavuşturulmamış durumda. Bu yüzden tutanaklarda bu konuda somut bir şey beklenmiyor. 

Bu yıl FOMC toplantılarında oy hakkına sahip Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, Fed'in varlıkları ile ilgili ne yapacağı konusunda açık bir plan ortaya koyması gerektiğini ve böyle bir duyuruyuı ne zaman yapabileceğine ilişkin zamanın "yaklaşmakta" olduğunu söyledi. 

Fed yetkilileri, faiz artırımlarının "iyi bir şekilde yapılmaya devam etmesi" ile birlikte, değişikliklerin kendiliğinden başlayacağını kaydettiler, ancak bunun ne anlama geldiği konusunda fazla bilgi vermediler. Guvernör Jerome Powell, 28 Mart'ta yaptığı açıklamada, Fed'in varlıklarında azaltmanın ne zaman başlayacağına ilişkin bir tahminde bulunmak için çok erken olduğunu söyledi ve San Francisco Fed Başkanı John Williams, 23 Mart'ta yaptığı açıklamada, Fed'in o noktada olmadığını, ancak bu yılın sonuna doğru, bilançonun normalleşmesi sürecini başlatmaya hazır olma durumuna yaklaşacaklarını belirtti.Williams'ın 2017 yılında oy hakkı bulunmuyor. 


ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)