Ana SayfaPiyasaTopaç: 2019’da en az 10 halka arz bekliyoruz---

Topaç: 2019’da en az 10 halka arz bekliyoruz

1 / 10
Topaç: 2019’da en az 10 halka arz bekliyoruz
22 Kasım 2018 - 07:30 www.borsagundem.com

SERAP SÜRMELİ – BORSAGUNDEM.COM / ÖZEL HABER

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) ev sahipliğinde, SPK ve Borsa İstanbul’un katkılarıyla gerçekleştirilen Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi’nin üçüncüsü geçtiğimiz haftaya damga vurdu. Borsagundem.com’un da sponsor olduğu dev etkinlik dünyaca ünlü konuşmacılarla birlikte sermaye piyasasının aktörlerini buluşturdu. Çeşitli panellerde sermaye piyasaları masaya yatırıldı, sorunlar, hedefler konuşuldu, çözüm arandı.

TSPB Başkanı Erhan Topaç, kongrenin yoğun bir katılımla çok başarılı geçtiğini ve gündemde yer alan birçok konunun tartışıldığını, gelecek senelerde bu kurulan köprünün sermaye piyasamızı daha da geliştireceğine inandığını söyledi.

HALKA ARZLARI TEŞVİK İÇİN TSPB BAŞKANI ERHAN TOPAÇ NE ÖNERDİ? 

Birlik merkezinde bir araya geldiğimiz Erhan Topaç’la kongreyi konuştuk ama merak ettiğimiz soruları da arka arkaya sıraladık. Halka arzlarda manzara nasıl, 2019 yılında kaç halka arz olur? Halka arzları teşvik için bir öneriniz var mı? Robot devri aracı kurumları nasıl etkiler? Yabancı yatırımcıların sermaye piyasalarına bakışı değişti mi?  

Topaç, “Halka arzlardaki hareketliliğin sürdürülebilmesi açısından önerimiz, halka açılan şirketlere vergi desteği sağlanmasıdır” dedi, ekledi: “2019’da en az orta ve büyük ölçekli 10 halka arz bekliyoruz.” Yabancı yatırımcıların güveninde bir azalma olmadığının da altını çizen Topaç’a göre yabancı yatırımcılar ülkemizin potansiyeline kendi yatırımcılarımızdan daha çok güveniyor.  

ARACI KURUMLARA “TEKNOLOJİYİ KAÇIRAN SİSTEM DIŞI KALIR” MESAJI  

Teknolojideki gelişime ve önemine dikkat çeken Topaç, “Sermaye piyasaları olarak biz de yeni teknolojilere uyum sağlamak ve dönüşmek zorundayız. Bunu yapmayanlar sistem dışında kalacaklar” dedi. Sözlerinde aracı kurumlara kritik bir mesaj vardı.

Tasarruf sahiplerine de yatırımları için önerilerde bulunan Erhan Topaç, özelikle TSPB Başkanı seçildikten bu yana 6 ayda neler yaptıklarını da sıraladı. Devamında da “2019 yılı için de Birliğimizin faaliyetlerini ikiye katlamayı hedefliyoruz. 2019 yılında içinde bütün finansal birliklerin ortak olarak içinde yer alacağı menkul kıymetleşmeye yönelik İpotek Finansmanı Kuruluşu A.Ş.’yi kurmak için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Borsagundem.com sordu, Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği Başkanı Erhan Topaç yanıtladı.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • rasim23 Kasım 2018 07:35

    Yeni halka arz bekleyeceğinize mevcut hisselerde derinliği artırmaya çalışın.20 senedir sermaye artırmayan şirketler var.

  • kerim22 Kasım 2018 18:29

    2019 da kaç şirket batacak haberi yapılmalı

  • şener yetiş22 Kasım 2018 17:13

    TABİİ CANIM BİZDE DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ TLMAN DAN MİLETTİ YAKDINIZ ÇOK BEKLERSİNİZ

  • Halka arz22 Kasım 2018 12:04

    Çok beklersiniz.

  • goldasmaduruyuz 22 Kasım 2018 07:52

    değerli abim sayın başkanım lütfen golds kuyumculuk madurlarına yardım ediniz yetkisi olmayan mahkeme iflas verdi dava ingiltereye taşındı ve golds davayı kazandı bu durumda ky neden madur ediliyor bizim suçumuz nedir bizler milli markamız dedik güvendik yatırım yaptık lütfen ya tahta açılsın yada hakkımız iade edilsin neden bizleri mahkeme köşelerine itiyorsunuz çıkmaz bir yola sokuyorsunuz zatenmadur edilmişiz paramız buhar olmuş