Ana SayfaPiyasaTopaç: 2019’da en az 10 halka arz bekliyoruz---

Topaç: 2019’da en az 10 halka arz bekliyoruz

2 / 10
Topaç: 2019’da en az 10 halka arz bekliyoruz
22 Kasım 2018 - 07:30 www.borsagundem.com

“KONGREYE REKOR KATILIM “

-Kongre nasıl geçti, katılım ve heyecan beklediğiniz gibi oldu mu? Sizi en çok ne etkiledi?

Erhan Topaç: Uzun zamandır üzerinde titizlikle çalıştığımız, Sermaye Piyasası Kurulu’nun desteği ve Borsa İstanbul Grubu’nun ana sponsorluğunda Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi’nin üçüncüsünü başarılı bir şekilde tamamlamanın sevincini yaşıyoruz. Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı Sayın Ali Fuat Taşkesenlioğlu, T.C. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Sayın Arda Ermut, Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü Sayın Zafer Sönmez ve Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Prof. Dr. Erişah Arıcan’ın katılımlarıyla 13-14 Kasım 2018 tarihlerinde gerçekleştirdiğimiz kongremizde, Türkiye Sermaye Piyasası’nın ‘geleceğini’ tartıştık.

İstanbul Finans Merkezi hedefini gerçekleştirmek için çalışırken kuşkusuz geleceği şekillendiren teknolojiyi odak noktası almalıyız. Bütün dünyanın gündeminde olan dijital devrimi benimseyip en iyi şekilde faydalanmalıyız. Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz “Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi”nin temasını bu nedenle “Gelecek” olarak belirlemiştik.

Fütüristik bir bakış açısıyla kongreyi düzenledik. Yapısal reformlardan ticaret savaşlarına, girişimcilikten makroekonomik konulara, yapay zeka ve etkilerinden, teknolojinin finansal mimariyi ve iş modellerini değiştirmesine, gelecekte istihdamın nasıl olacağından, müşteriyi tanıma kuralına ilişkin fintek uygulamalarına, blockchain uygulama örnekleri gibi yıkıcı teknolojilerin etkilerinden kur ve faiz riskinin yönetimine, sermaye piyasası ihraç süreçleri ve halka açılma yoluyla kaynak yaratma alternatiflerinden, gayrimenkul ve girişim sermayesi fonlarına kadar gündemde yer alan birçok konunun tartışıldığı 26 panel yapıldı. Bu panellere 15’i yurtdışından davet ettiğimiz konuklarımız olmak üzere toplam 134 panelist katıldı. Uluslararası platformlarda kendi alanlarında uzman olan bu değerli konuşmacılarımızın katımıyla etkinliğimiz küresel bir yapıya sahip oldu. Uzmanlarımızın tartıştığı bütün konular, 23 farklı eş anlı eğitim programıyla desteklendi. Kongrede oluşturulan reel sektör firmaları ile Birliğimiz üyesi aracı kurum ve portföy yönetim şirketlerinin bir araya geldiği Şirketlerarası Görüşme (B2B) alanında, sermaye piyasalarından fon temin etmek, yatırımlarını sermaye piyasalarında değerlendirmek ve faiz/döviz riskini yönetmek isteyen tüm reel sektör firmaları ile görüşmeler gerçekleştirdi.

İki gün boyunca yaklaşık 8 bin kişi Kongre’ye katıldı. Kongre, uluslararası alanda ve Türkiye’den konularında en yetkin kişileri, yatırımcı ve yatırımcı adaylarıyla buluşturdu. Bu anlamda, finansal hizmetler sektöründeki en kapsamlı, en büyük etkinlik olduğunu söyleyebiliriz. Katılımcı sayısının çokluğu sermaye piyasasın ve finansal sektörü etkileyen yeniliklere olan ilginin de bir göstergesi

Gelecek senelerde bu kurulan köprünün sermaye piyasamızı daha da geliştireceğine inanıyorum.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • rasim23 Kasım 2018 07:35

    Yeni halka arz bekleyeceğinize mevcut hisselerde derinliği artırmaya çalışın.20 senedir sermaye artırmayan şirketler var.

  • kerim22 Kasım 2018 18:29

    2019 da kaç şirket batacak haberi yapılmalı

  • şener yetiş22 Kasım 2018 17:13

    TABİİ CANIM BİZDE DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ TLMAN DAN MİLETTİ YAKDINIZ ÇOK BEKLERSİNİZ

  • Halka arz22 Kasım 2018 12:04

    Çok beklersiniz.

  • goldasmaduruyuz 22 Kasım 2018 07:52

    değerli abim sayın başkanım lütfen golds kuyumculuk madurlarına yardım ediniz yetkisi olmayan mahkeme iflas verdi dava ingiltereye taşındı ve golds davayı kazandı bu durumda ky neden madur ediliyor bizim suçumuz nedir bizler milli markamız dedik güvendik yatırım yaptık lütfen ya tahta açılsın yada hakkımız iade edilsin neden bizleri mahkeme köşelerine itiyorsunuz çıkmaz bir yola sokuyorsunuz zatenmadur edilmişiz paramız buhar olmuş