Ana SayfaPiyasaTopaç: 2019’da en az 10 halka arz bekliyoruz---

Topaç: 2019’da en az 10 halka arz bekliyoruz

7 / 10
Topaç: 2019’da en az 10 halka arz bekliyoruz
22 Kasım 2018 - 07:30 www.borsagundem.com

“YATIRIMCILAR BİRİKİMLERİNİ BİRDEN FAZLA YATIRIM ARACINA BÖLÜŞTÜRMELİ”

-Tasarruf sahiplerine yatırımlarında nasıl bir strateji önenirsiniz?

Erhan Topaç: Birlik olarak yatırım tavsiyesinde bulunmadığımızı öncelikle belirtmek isterim. Bu konuda üyelerimiz yatırımcılarımıza yardımcı oluyor. Bununla beraber yatırımcıların dikkat etmesi gereken temel ilkeleri şöyle sıralayabilirim: 

*Yatırımcı ne kadar risk almaya katlanabileceğini etraflıca değerlendirmeli ve yatırım yaptığı ürünlerin riskini tamamıyla anlamalıdır.

*Birikimlerin tek bir yatırım aracı yerine birden fazla yatırım aracına dengeli şekilde bölüştürülmesi, piyasa dalgalanmalarından korunmayı sağlar.

*Sermaye piyasaları aynı gün içinde dahi önemli değişiklikler gösterebilir. Bu nedenle, pay senedi veya tahvil/bono gibi araçlara doğrudan yatırım yerine bu ürünlerin yatırımcının ihtiyacına uygun olarak yer aldığı yatırım fonlarını tercih etmek gerekli. Bilgiye erişimi olmayan veya uzmanlığa sahip olmayan yatırımcıların riskini azaltır.

*Belli bir yatırım aracına doğrudan yatırım yapılmak istendiğinde, yetkili uzmanlardan ve yatırım kuruluşlarının yayımladığı araştırma raporlarından sağlıklı bilgiler alınarak karar verilmesi uygun olur.

*Yatırım yapılacak sermaye piyasası aracının devletçe ihraç edilen ya da SPK’nın izniyle halka sunulmuş ve bu çerçevede işlem gören kıymetlerden olduğuna dikkat edilmesi gerekir.

*Yatırım işlemlerine aracılık edecek kuruluşların mutlaka gerekli izinlere sahip olduğu teyit edilmelidir. Yetkisiz kuruluşların aracılık tekliflerine kesinlikle itibar edilmemelidir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • rasim23 Kasım 2018 07:35

    Yeni halka arz bekleyeceğinize mevcut hisselerde derinliği artırmaya çalışın.20 senedir sermaye artırmayan şirketler var.

  • kerim22 Kasım 2018 18:29

    2019 da kaç şirket batacak haberi yapılmalı

  • şener yetiş22 Kasım 2018 17:13

    TABİİ CANIM BİZDE DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ TLMAN DAN MİLETTİ YAKDINIZ ÇOK BEKLERSİNİZ

  • Halka arz22 Kasım 2018 12:04

    Çok beklersiniz.

  • goldasmaduruyuz 22 Kasım 2018 07:52

    değerli abim sayın başkanım lütfen golds kuyumculuk madurlarına yardım ediniz yetkisi olmayan mahkeme iflas verdi dava ingiltereye taşındı ve golds davayı kazandı bu durumda ky neden madur ediliyor bizim suçumuz nedir bizler milli markamız dedik güvendik yatırım yaptık lütfen ya tahta açılsın yada hakkımız iade edilsin neden bizleri mahkeme köşelerine itiyorsunuz çıkmaz bir yola sokuyorsunuz zatenmadur edilmişiz paramız buhar olmuş