Ana SayfaPiyasaTopaç: 2019’da en az 10 halka arz bekliyoruz---

Topaç: 2019’da en az 10 halka arz bekliyoruz

8 / 10
Topaç: 2019’da en az 10 halka arz bekliyoruz
22 Kasım 2018 - 07:30 www.borsagundem.com

“DİJİTAL PARA DÜZENLEMESİ KAMUNUN PROGRAMINA GİRDİ”

-Dijital paraya nasıl bakıyorsunuz? Türkiye’de yeri nedir, geleceği hakkında ne düşünüyorsunuz? Sisteme güvenli katılım açısından neler yapılmalı?

Erhan Topaç: Dünyada olduğu gibi Türkiye’de de sektörün geleceği dijital teknolojilere yapılacak yatırımlarla şekillenecek. Bu anlamda en çok dikkat çeken yeniliklerden biri dijital para ve blockchain. Blockchain teknolojisinin kullanım alanının geniş olmasına ve pek çok kolaylık sağlamasına rağmen, dijital paralar ile ilgili endişeler sürmekte. Özellikle dijital paralara ilişkin bir gözetimin olmaması, yasa dışı işlemlerin kontrolünün zorluğu gibi konular dünyada düzenleyicilerin gündeminde. Şeffaflık çok önemli; blochchain’in hukuken güvenle kullanılabilmesi için vergi kaçakçılığı, kara para aklama gibi faaliyetlere hizmet etmemesini sağlayacak bir ortam yaratmak gerekiyor. Türkiye’de henüz sanal para birim ile ilgili düzenleme ve tanımlama olmadığı unutulmamalı. 

Dijital para için dünyada düzenlemeler başladı. Bizde de kamunun programlarına girdi. Bu konulardaki düzenlemelerin iyi yapılması halinde, halka arzlar için de bir ortamın oluşacağını hatta yeni ekonomi diye adlandırılan şirketlerin halka arzlarının da başlayacağını düşünüyorum.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • rasim23 Kasım 2018 07:35

    Yeni halka arz bekleyeceğinize mevcut hisselerde derinliği artırmaya çalışın.20 senedir sermaye artırmayan şirketler var.

  • kerim22 Kasım 2018 18:29

    2019 da kaç şirket batacak haberi yapılmalı

  • şener yetiş22 Kasım 2018 17:13

    TABİİ CANIM BİZDE DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ TLMAN DAN MİLETTİ YAKDINIZ ÇOK BEKLERSİNİZ

  • Halka arz22 Kasım 2018 12:04

    Çok beklersiniz.

  • goldasmaduruyuz 22 Kasım 2018 07:52

    değerli abim sayın başkanım lütfen golds kuyumculuk madurlarına yardım ediniz yetkisi olmayan mahkeme iflas verdi dava ingiltereye taşındı ve golds davayı kazandı bu durumda ky neden madur ediliyor bizim suçumuz nedir bizler milli markamız dedik güvendik yatırım yaptık lütfen ya tahta açılsın yada hakkımız iade edilsin neden bizleri mahkeme köşelerine itiyorsunuz çıkmaz bir yola sokuyorsunuz zatenmadur edilmişiz paramız buhar olmuş