Ana SayfaPiyasaSay Reklamcılık ve Orge Enerji sorusu---

Say Reklamcılık ve Orge Enerji sorusu

2 / 2
Say Reklamcılık ve Orge Enerji sorusu
08 Haziran 2017 - 08:18 www.borsagundem.com

YABANCI ALIMLARI SÜRÜYOR

SORU- Orge hisse senedi hakkında bilgi alabilir miyim? Birinci çeyrekte iyi bir bilanço açıklamasına ve yeni iş anlaşması yapmasına rağmen hisse 10 lira barajından geri dönüyor. 

Nermin İncesoylar 

CEVAP- Orge Enerji, uzun bir süre taban seviyede yatay seyrettikten sonra Temmuz 2015’te yükselen bir seyir izledi. Geçtiğimiz mayıs ayında ise en yüksek 9,95 TL’yi test ettikten sonra bir aydır zirvede yatay harekette bulunuyor. Teknik olarak 9,95 TL’yi aşamasa da yükselen trend içindeki hareketini sürdürüyor. Mevcut fiyat hareketi düzeltme olarak değerlendirilebilir. Devamında tekrar bir atak yaşanabilmesi için alıcıların harekete geçmesi önemli. Son üç yıldır kârını artıran şirketin açıkladığı ilk çeyrek bilançosunda olumlu performans devam ediyor. Şirket hem gelirini hem de kârını artırdı. Bu tempoyla devam edilmesi halinde yıl sonunda da gelir ve kâr büyümesinin sürmesi mümkün olabilecek. Olumlu ivme hissedeki çıkış için gerekli enerjinin de toplanmasına imkan tanımakta. 

Takas verilerine göre 2017’nin ilk gününden başlayarak yabancı alımların ağırlık bulduğu gözleniyor. Yılın ilk günü halka açık kısım içindeki yabancı payı yüzde 14,14 seviyesindeyken oran 24 Mayıs 2017 günü yüzde 34,24’e çıktı. Yılın ilk beş ayında yabancıların net alımı 24 milyon TL’yi buldu. Yabancı hesaplarından gerçekleşen alımlar hissenin çıkmasında etkili oldu. Son kapanışa göre hissenin fiyat kazanç oranı 6,83. Sektör ortalamasının 12,06 olduğu göz önüne alındığında söz konusu oran makul kabul edilebilir. Ancak piyasa defter değerinin 2,65 seviyesinde olması yatırımcıların temkinli olmasını gerektiriyor. 

Şirketin kârlı yapısının korunması hissedeki çıkış için uygun zeminin sürmesine olanak tanıyacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)