Ana SayfaPiyasaPrizma Pres ve Türk Traktör sorusu---

Prizma Pres ve Türk Traktör sorusu

2 / 2
Prizma Pres ve Türk Traktör sorusu
02 Eylül 2015 - 11:25 www.borsagundem.com

ARTAN FİNANSMAN GİDERLER KÂRINI DÜŞÜRDÜ
SORU (2) - Türk Traktör’de ihracat azalıyor fakat yurt içi satışlar bunu telafi ediyor. Ama yine de hissede ciddi bir düşüş yaşanıyor. Acaba neden  düşüyor hisse?

Ufuk Özbay

CEVAP -
Uzun vadeli yükselen kanal içinde hareket eden Türk Traktör, bu yılın ilk üç ayında iki defa zirve seviyelerini test etti ve ardından düzeltme hareketine yöneldi. Hisse, düzeltilmiş verilere göre geçtiğimiz Ocak ve Mart aylarında  tepe noktası 85,88 TL’yi gördü. Ancak sonrasında yine geriledi. 1 Eylül 2015 günü ise kapanışını 71 TL’den gerçekleştirdi.  
Hissede yabancı yatırımcının ciddi bir pozisyonu bulunuyor. Ancak 2015’in ilk yedi ayında daha ziyade satış yönlü işlemlerde bulundular. Ocak-Temmuz 2015 döneminde net yabancı satışları 20,5 milyon dolar seviyesinde. 19 Ağustos 2015 itibarıyla halka açık kısmın yüzde 78,66’si yabancıların elinde bulunuyor.
Şirket 2010 yılından bu yana kârını sürekli artırırken geçtiğimiz yıl düşüş yaşandı. Son açıklanan 2015 yılı altı aylık dönemde de gerileme devam ediyor. Yılın ilk altı ayındaki düşüşte artan finansal giderlerin etkisi bulunuyor. Özellikle döviz kurlarındaki artış firmanın finansman giderlerinin yükselmesine neden oluyor. Mevcut durumun devam etmesi yıl sonunda da kârındaki düşüşün sürmesi anlamına geliyor.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Eti02 Eylül 2015 13:40

    Etiler Atlantis te aydın Ildız ile çevikler arasında hisse ver-al al-ver işlemleri devam ediyor? Defalarca hisse devret geri al işlemleriyle ne oyunlar peşindeler acaba!?

  • sorucu02 Eylül 2015 11:49

    brsan bilançosunu değerlendirdiğinizde ne sonuç çıkıyor? alacağı diğer grup şirketlerinde alamıyor/almıyor mu?, kar ediyor ancak çeşitli(özellikle yönetim giderleri) kalemi adı altında kar düşürülüyor mu? birde bu bilanço döneminde gösterilmeyen muhtemel sonbahar fiyat dibinden sonra ortaya çıkacak büyük olabilecek karları varmı?

  • muharrem02 Eylül 2015 11:32

    birde ulusoy un da dip neresi kasımdan bugune selale gıbı düşüyor neden