Ana SayfaPiyasaPortföylerde bir miktar altın bulundurmalı---

Portföylerde bir miktar altın bulundurmalı

7 / 8
Portföylerde bir miktar altın bulundurmalı
06 Aralık 2013 - 11:37 www.borsagundem.com

YABANCILAR GERÇEK ANLAMDA YATIRIMCI OLAN KESİM

-Tacirler Yatırım Araştırma Servisi’nin rakiplerinden farklılığı nedir? Kendinizi nerede görüyorsunuz?

Mert Yılmaz:  Daha önce de Oyak Yatırım’ın araştırmasında çalışmış biri olarak cevaplayayım sorunuzu. Şimdi neticede oradaki önemli parametrelerden bir tanesi ekipte istihdam edilen personel sayısı. Ama onu da belirleyici kılanlardan bir tanesi şirketin müşteri profili. Yani yabancı yatırımcıyla daha çok işlem yapan aracı kurumların personel sayısı çok daha fazla. Çünkü orada yazılan bir rapor hem Türk hem de yabancı yatırımcıya ulaştırılmak zorunda. Bizim ölçeğimizdeki bir şirketin ki banka kökenli olmayanlar içinde en büyüklerden bir tanesiyiz. Bize bu personel sayısının yeterli olduğunu düşünüyorum. Ama öbür tarafta işin makroekonomik yönüne biraz daha ağırlık veriliyor. Çünkü yabancıya gittiğinde o önce büyük resmi görmek istiyor. Yani ‘ülkenin ekonomisi nereye gidiyor?’dan başlayıp oradan da enflasyon, cari açık, piyasa vs. Bizim tarafımız yani yerli yatırımcı, biraz makro tarafla ilgili ama bir yabancı yatırımcı kadar ilgili değil. Yabancı, gerçek anlamda yatırımcı olan kesim; bu taraftaki müşteri, çok daha kısa vadeli işlem yapan bir grup. Ama şunu da görmeye başladım ki hepsi arkadaşım, meslektaşım, sizin yatırım bankacılığı dediğiniz kurumların bence araştırma ekiplerindeki sayı daha bir optimal hale gelmeye başlıyor. Yani ekonomist ve onun dışında rapor yazan birkaç kişi haline dönüşüyor.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TRODER06 Aralık 2013 22:18

    Müşteriler al-sat yapmazsa, örneğin kağıtları alıp 5 yıl turşusunu kursalar aracı kurumlar nasıl para kazanacak? Bu halde Mert Yılmaz'ın maaşı nasıl ödenecek? sana katılamıyorum Tahlilci. Ayrıca Mert Yılmaz'ın verdiği demeç kendi içinde çelişiyor. Yazının başında yatırımcı olunmasını tavsiye ediyor,sonunda ise müşterilerin zamanında stop loss koyamayıp satış yapmakta geciktiklerinden bahsediyor, bu ne perhiz bu ne sltalık turşusu???

  • borsavirus06 Aralık 2013 21:15

    mert bey dürüsttür..

  • Tahlilci06 Aralık 2013 19:00

    İlk defa müşterilerin al-satçı zihniyete sahip olduğundan şikayetçi olan bir aracı kurum personeli görüyorum. Bugüne kadar Mert Yılmaz'ın aksine birçok aracı kurum çalışanı, çalıştıkları kuruma komisyon geliri kazandırmak için müşterilere gereksiz yere al-sat yaptırıp zarar ettirdiler. Bu sektörde Mert Yılmaz gibi, çalıştığı yerin kazancını ikinci planda görüp müşterilerinin menfaatini düşünenler de varmış demek ki.

  • mükerrim06 Aralık 2013 18:43

    bence de o gözlükler gözünden hiç çıkmasa iyi olur :)

  • içimizden biri06 Aralık 2013 17:17

    Ben Mert Bey'in başvuru kıymetinde bir tecrübeden daha ileri bir bilgi birikimine sahip olduğuna inanıyorum. Başvuru seviyesinde bir tecrübeye sahip demekle kendisine biraz haksızlık edilmiş...

  • martı06 Aralık 2013 12:08

    mertbeye çok teşekkür ediyorum,2004 yılında OYAK yatırımda görev yaparken ısrarla altın yıldız almamızıtavsiye etti tabiki uzun vadeli olarak ,1800 tl.ye aldığım 10000 lotu 52,000 tl ye sattım.kendisine tekrar teşekkür ediyorum.