Ana SayfaPiyasaPortföylerde bir miktar altın bulundurmalı---

Portföylerde bir miktar altın bulundurmalı

2 / 8
Portföylerde bir miktar altın bulundurmalı
06 Aralık 2013 - 11:37 www.borsagundem.com

YERLİ YATIRIMCI BUGÜN ALAYIM, BİR SAAT SONRA SATAYIM İSTİYOR

Borsagundem.com-Araştırma servisleri yatırımcıya nasıl yön veriyor?

Mert Yılmaz: Benim geçmişim araştırma kökenli. Tacirler Yatırım’dan önce Oyak Yatırım’ın Araştırma Müdürlüğünü yaptım ve daha öncesinde de Gedik’in araştırmasındaydım.
Eskiden aslında bir rapor sıkıntısı yaşanırdı. Biz bu raporları yazdığımız zaman, araya insan sokarak elde etmeye çalışan bir müşteri grubu vardı. Bu bahsettiğim 1999-2005 arasındaki dönemlerdi. Ondan sonrasında özellikle yabancı aracı kurumların gelmesi, onların araştırmaya verdikleri değerden o raporlar ortaya çıktı.

Bence 2 tip müşteri grubu var. Yerli, yabancıyı ayırmanın dışında, yerliyi de kendi içinde ayırmak lazım. Çok büyük bir kısmı günlük, kısa vadeli bir şeyler bulup hemen ‘Bugün alayım yarın satayım, hatta mümkünse bugün alayım bir saat sonra satayım’ istiyorlar.Tüm aracı kurumlar da ellerinden geldiğince rapor yayınlamaya çalışıyorlar. Ancak o raporlar yerli yatırımcı tarafından ne kadar karşılığını buluyor, bundan çok emin değilim açıkçası. Ama ikinci grup, gerçekten yatırımcı gibi düşünenler. Onlar, sektörel beklentisi olan, şirket ile ilgili hikayesi olan analiz ve raporları okuyor. Yani özetle şunu söyleyeyim, biz elimizden gelen her türlü ürünü oluşturmaya ve ortaya çıkarmamıza rağmen yatırımcıdan bunun dönüşünü çok fazla aldığımızı söyleyemem.

 

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TRODER06 Aralık 2013 22:18

    Müşteriler al-sat yapmazsa, örneğin kağıtları alıp 5 yıl turşusunu kursalar aracı kurumlar nasıl para kazanacak? Bu halde Mert Yılmaz'ın maaşı nasıl ödenecek? sana katılamıyorum Tahlilci. Ayrıca Mert Yılmaz'ın verdiği demeç kendi içinde çelişiyor. Yazının başında yatırımcı olunmasını tavsiye ediyor,sonunda ise müşterilerin zamanında stop loss koyamayıp satış yapmakta geciktiklerinden bahsediyor, bu ne perhiz bu ne sltalık turşusu???

  • borsavirus06 Aralık 2013 21:15

    mert bey dürüsttür..

  • Tahlilci06 Aralık 2013 19:00

    İlk defa müşterilerin al-satçı zihniyete sahip olduğundan şikayetçi olan bir aracı kurum personeli görüyorum. Bugüne kadar Mert Yılmaz'ın aksine birçok aracı kurum çalışanı, çalıştıkları kuruma komisyon geliri kazandırmak için müşterilere gereksiz yere al-sat yaptırıp zarar ettirdiler. Bu sektörde Mert Yılmaz gibi, çalıştığı yerin kazancını ikinci planda görüp müşterilerinin menfaatini düşünenler de varmış demek ki.

  • mükerrim06 Aralık 2013 18:43

    bence de o gözlükler gözünden hiç çıkmasa iyi olur :)

  • içimizden biri06 Aralık 2013 17:17

    Ben Mert Bey'in başvuru kıymetinde bir tecrübeden daha ileri bir bilgi birikimine sahip olduğuna inanıyorum. Başvuru seviyesinde bir tecrübeye sahip demekle kendisine biraz haksızlık edilmiş...

  • martı06 Aralık 2013 12:08

    mertbeye çok teşekkür ediyorum,2004 yılında OYAK yatırımda görev yaparken ısrarla altın yıldız almamızıtavsiye etti tabiki uzun vadeli olarak ,1800 tl.ye aldığım 10000 lotu 52,000 tl ye sattım.kendisine tekrar teşekkür ediyorum.