Ana SayfaPiyasaBİST'te satış sürecek mi?---

BİST'te satış sürecek mi?

3 / 5
BİST'te satış sürecek mi?
04 Mart 2018 - 07:33 www.borsagundem.com

Ticaret savaşları başladı mı?

Trump’ın açıklamalarında vurguladığı gümrük vergisinin gelmesi, kuşkusuz otomotiv, beyaz eşya gibi sektörleri olumsuz etkileyecek. Olumsuz etki bu sektörlerle sınırlı kalabilir. Borsalarda yaşanan panik ve satış havasının nedeni ise ABD’nin bu adımından sonra Avrupa ve Çin gibi büyük oyuncuların da böyle adımlar atma ihtimali. Bu da bir dış ticaret savaşı başlatarak küresel büyümenin yavaşlamasına neden olabilir. İşte bu kaygı satışları getiriyor. Borsada işlem gören Erdemir ve Kardemir gibi demir çelik şirketlerinin ABD’ye satışları ise sınırlı. Bu nedenle fazla etkilenmeleri beklenmiyor. Ancak ABD pazarına mal satamayan ülkelerin Türkiye pazarına girmeye kalkarak kâr marjlarını düşürmeleri bu şirketlerin kârlılıklarına da yansıyabilir. Borsa İstanbul’da yabancıların payı yüzde 65 seviyesinde. Küresel borsalarda yaşanacak satış dalgası BIST’e de olumsuz yansıyacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Goldaşzede04 Mart 2018 19:32

    Yabancılar ve patronlar ne yaparsa yapsın farketmez, zira KY lar borsa ile ilgilenmiyorlar artık. Borsada umduğunu bulamayan kumarbazlar ise muhtemelen kripto paralara yöneleceklerdir. Etme bulma dünyası :)

  • Mert04 Mart 2018 18:44

    Abd çelik ithalatına felan vergi getiremez.Adamların amacı bulanık suda balık avlamak.Eğer vergi getirecek olurlarsa dünya devletleri dolar reservlerini azaltmaya başlar diye tahmin ediyorum.