Ana SayfaPiyasaPark Madencilik, İhlas Madencilik, Karsan ve Zorlu---

Park Madencilik, İhlas Madencilik, Karsan ve Zorlu

2 / 2
Park Madencilik, İhlas Madencilik, Karsan ve Zorlu
02 Temmuz 2015 - 12:16 www.borsagundem.com

BÜYÜMEYEN ŞİRKET KAZANDIRMAZ
SORU (2) -
 Arkadaşımın tavsiyesi ile borsaya girdim ama çok anlamıyorum.  250 bin TL ile şu anda 100 bin liram kaldı. Ihmad, Karsan ve Zoren hissesindeyim. İhmad’da maliyetim 2.24, Zoren’de maliyet 2.50, Karsan ise maliyet 1.28. Böyle bir durumda zararımın büyüklüğünü de göz önünde bulundurursak şu ortamda ne yapabilirim? Bilgilendirirseniz sevinirim.
Akif Şahin

CEVAP -
Borsada gerçekleştirilen yatırımları esas itibarıyla bir dükkan ya da iş yeri alımından farklı değerlendirmemek gerekiyor. Nasıl ki bir iş yeri alınırken oranın ne ölçüde iş yaptığı ya da elde edilen kârın yeterli olup olmadığı araştırılıyorsa hisse tercihinde de benzer bir araştırma yapılması şarttır. Araştırma neticesinde eğer şirketin kârlı olduğu görülüyorsa o taktirde hissenin getiri olasılığı da yükselecektir. Öte yandan firmanın zarar etmesi söz konusu ise o taktirde de fiyatın gerilme ihtimali gündeme gelecekti. Bu noktada ister istemez yatırımda bulunurken büyüyen firmaların tercih edilmesi büyük önem arz etmektedir.
İhlas Madencilik, Karsan ve Zorlu Enerji ise büyümeleri bir tarafa zarar eden yönleri ile öne çıkıyorlar. Söz konusu firmalardan Zorlu Enerji ve Karsan son açıklanan 2015 yılı ilk çeyrek bilançolarında da zarar ederken İhlas Madencilik’in kayda değer bir faaliyeti bulunmuyor. 
Zarar eden ya da kâr etmeyen firmalar yerine kârını ve gelirlerini artıran şirketlerin takip edilmesi daha yerinde bir yaklaşım olacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MEMSA02 Temmuz 2015 14:23

    0.10 TL MEMSA 3 TL den aldım sonu ne olur?

  • ANKARA02 Temmuz 2015 13:26

    ihlasmaden ,zorlu patronlarına cagrım ,yatırımcının daha fazla ocağını söndürmeyin. hergün sinir harbi yaşatmayın.ve yatırımcının 7/24 bedduasını ve ahını almayın borsadan bu şirketlerinizi çıkartın her kez rahatlasın